چشم انداز:

دفتر امور بین الملل انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذ ایی، در جهت برقراری، ارتقاء و گسترش شبکه علمی و تقویت ارتباط با تمامی مراکز، سازمانها و محققان مرتبط با علوم غذا و تغذیه در سطح ملی و بین المللی درتحقق اهداف عالی انستیتو گام برمی دارد. لازم به ذکر است که انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور از سال ۱۹۹۲ بعنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در آموزش و تحقیقات تغذیه، می باشد.

رسالت:

برقراری، گسترش و تسهیل همکاری و ارتباطات بین انستیتو با مراکز و متخصصان داخل و خارج از کشور

اهداف:

  1. برنامه ریزی و مدیریت برگزاری همایش، سمینار و کارگاههای ملی، منطقه ای و بین المللی
  • تمهید مقدمات سفر (ازجمله ویزا، اقامت، رفت و آمد و …) جهت سخنرانان و مدرسین خارجی کارگاه
  1. نیازسنجی برنامه های آموزشی تخصصی و دوره های بازآموزی
  • استعلام نیاز به برنامه های آموزشی تخصصی دوره های بازآموزی ضروری از محققین انستیتو
  • تمهید مقدمات ضروری برای مسافرت (ازجمله ویزا، اقامت، رفت و آمد و …) جهت سخنرانان و مشاورین ملی و بین المللی، محققین بازدید کننده از انستیتو و افراد استفاده کننده از فرصتهای مطالعاتی
  • شناسایی سازمانها، انجمنها، دانشگاهها و کلیه مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی که در زمینه پژوهشهای غذا و تغذیه بورسهای تحقیقاتی ارائه می دهند
  • شناسایی سفارشهای پژوهشی سازمانها، انجمنها، دانشگاهها و کلیه مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی که در زمینه پژوهشهای غذا و تغذیه پشتیبانی مالی ارائه می دهند
  1. معرفی بورسهای تحقیقاتی به محققین انستیتو
  2. هماهنگی برگزاری سخنرانیهای علمی توسط محققین و اساتید دانشگاه¬های خارج از کشور
  3. هماهنگی انجام بازدید انجمن ها، انستیتوهای خارجی و هیأت های دانشگاههای خارجی برای آشنایی با بخشهای مختلف انستیتو و دانشکده و پتانسیلهای بالقوه آنها جهت همکاری های آتی
  4. جمع بندی، یکسان سازی و بازبینی گزارشاتی که به مراکز همکار ملی و بین المللی ارائه می شود
  • تهیه Plan of action هر ۴ سال یکبار برای سازمانهای بین المللی همکار
  • تهیه گزارش سالیانه عملکرد برای دفتر WHO در ایران
  1. برنامه ریزی سیاستهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت همکاری با مراکز ملی و بین المللی
  • تسهیل همکاری با سازمان ها و مراکز تحقیقاتی مشابه در داخل و خارج از کشور
  • تهیه تفاهم نامه همکاری با سازمانها و مراکز تحقیقاتی
  1. تلاش برای تامین منابع مالی در راستای اهداف انستیتو
  • تهیه تفاهم نامه همکاری با سازمانها و مراکز تحقیقاتی علمی مشابه در داخل و خارج از کشور
  • تهیه تفاهم نامه با سازمانهای اجرایی دخیل در امر غذا و تغذیه
  • یافتن پشتیبانی مالی جهت طراحی و ارائه پروژه های پژوهشی مشترک ملی و بین المللی
  1. معرفی انستیتو به سازمانها و مجامع بین المللی کلیدی، نشستها و کنگره ها
  • معرفی انستیتو به سازمانهای مرتبط داخلی و خارجی در زمینه غذا
  • معرفی انستیتو در مجامع، نشستها و همایشهای ملی و بین المللی در زمینه صنایع غذایی و تغذیه
  1. اطلاع رسانی نتایج طرحهای تحقیقاتی انستیتو در قالب گزارشهای سالیانه به WHO

 

تفاهم نامه های تحقیقاتی با دانشگاه های و مراکزمعتبر داخلی و خارجی:

  • تفاهم‌نامه با سازمان شیلات
  • تفاهم‌نامه با معاونت غذا و دارو
  • شرکت آب معدنی دماوند
  • شرکت تتراپک ایران
  • دانشگاه ابردین انگلستان
  • دانشگاه کارولینسکا سوئد
  • ü The presentation group, The Netherland
  • دانشگاه Karlstad سوئد
  • دانشگاه UPM مالزی
  • دانشگاه وین، اتریش

 

مدیر دفتر: همکاران:

دکتر آرش رشیدی

arashrashidi@yahoo.com

آرزو حقیقیان رودسری

ahaghighian@yahoo.com

تلفن: ۲۲۳۷۶۴۷۷

ریحانه توانایان فر

rtf_nice@yahoo.com

 

زمینه فعالیت اجرایی:

  • هماهنگی در برگزاری سخنرانی‌های مدعوین خارجی
  • هماهنگی در برگزاری کارگاه‌های ملی و بین‌المللی
  • ارتباط با دفتر بین‌الملل وزارت بهداشت و هماهنگی امور مربوطه
  • همکاری در تهیه گزارش سالانه WHO
  • جستجوی اینترنتی و اطلاع‌رسانی همایش‌ها و کنگره‌های داخلی و خارجی
  • هماهنگی برگزاری جلسات کمیته مشورتی دفتر بین‌الملل
  • تهیه و ارسال نامه‌های داخلی و خارجی از دفتر بین‌الملل
  • انجام امور جاری (هزینه­ ها، درخواست ­ها…)
  • اطلاع‌رسانی به اعضاء در مورد برگزاری دوره‌ها و گرنت‌های تحقیقاتی
  • انجام امور مربوط به اخذ ویزا مهمانان خارجی در دانشگاه، وزارت بهداشت و امور خارجه
  • صدور گواهی اشتغال به کار و یا تحصیل برای شرکت اعضا در کنگره‌های خارجی
  • پیگیری فرصت­های همکاری انستیتو با کشورهای مختلف
  • جمع­ آوری اطلاعات گروه­های آموزشی و پژوهشی درمورد فعالیتهای تحقیقاتی انجام شده و کارگاه­های برگزار شده

 

همکاریهای بین المللی:

مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در آموزش و تحقیقات تغذیه از سال ۱۹۹۲

 

بازدیدهای علمی:

بازدید تیم وزارت کشاورزی افغانستان از انستیتو

بازدید اعضای انستیتو تغذیه و وزارت بهداشت عراق از انستیتو و دانشکده

بازدید اعضای هیأت انجمن دانش و نوآوری ایرانیان (NIKI)

 

سخنرانی های علمی:

پروفسور MICHEAL KORTHALS از دانشگاه واخنینگن هلند

پروفسورADAM CURTIS  از دانشگاه گلاسکو

پروفسورLARS M. JARNSTROM  از دانشگاه سوئد

پروفسورSteffen Husby  از دانشگاه اودینسه دانمارک

مهندس ابراهیم نوروزی از دانشگاه مک گیل کانادا

 

تفاهم نامه های تحقیقاتی با دانشگاه های معتبر خارجی

  • دانشگاه ابردین انگلستان ( بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داون، قبل و بعد از مکمل یاری با آلفا ـ لیپوئیک اسید و ویتامین E )
  • دانشگاه کارولینسکا سوئد ( الگوهای تغذیه در دو سال اول زندگی نوزادان ایرانی)
  • دانشگاه وین اتریش ( با عنوان بررسی تأثیر غنی سازی آرد بر نشانگرهای استرس اکسیداتیو بزرگسالان سالم ۶۵-۴۰ ساله )

 

برگزاری کارگاه های بین المللی:

تغذیه در شرایط اضطراری

مدیریت و ارتباطات در پژوهش های تغذیه ای

روش های تهیه، تعدیل و تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی ایرانی

سیاستگذاری غذا

غذا از دیدگاه اجتماعی

ارتقاء مهارت های رهبری غذا و تغذیه در ایران