معرفی پایلوت پلنت:

 مجتمع پایلوت پلنت صنایع غذایی

در سال ۱۳۹۰ بر اساس رسالت انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی کشور و ماموریت دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی، ضرورت احداث پایلوت پلنت صنایع غذایی، از طریق  رایزنی با مقامات ارشد وزارت متبوع تبیین شد و سپس تحت نظارت شورای برنامه ریزی و راه اندازی پایلوت پلنت صنایع غذایی، احداث و نهایتا با تدوین اساسنامه مجتمع پایلوت پلنت صنایع غذایی و ابلاغ توسط مقام وزارت وقت، در مرداد ماه سال ۱۳۹۲فعالیت خود را آغاز نمود. این واحد با بهره‌گیری از آزمایشگاه‌ های مجهز تحقیق و توسعه در کنار تجهیزات تولید مواد غذایی، فعالیت می‌نماید. پایلوت پلنت صنایع غذایی در ضلع جنوب شرقی انستیتو و دانشکده ؛ درمساحتی بالغ بر ۵۰۰ مترمربع و در مجاورت گروه های آموزشی و تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی واقع شده است. اتاقهای واقع در ضلع شرقی پایلوت پلنت نیز برای توسعه آینده پایلوت پلنت می باشد. فضای فوق الذکر در دو طبقه طراحی شده است. در طبقه همکف سالن تولید، انبار مواد اولیه و  آزمایشگاه آماده سازی و در طبقه اول آزمایشگاه بافت مواد غذایی، دفتر پایلوت و راهروهای مشرف به سالن تولید واقع  شده است.

 

ارکان

۱ .  شورای راهبردی که همان کمیته فن آوری مجموعه است.

۲ .  مسؤول اجرایی پایلوت پلنت ( یکی از اعضای هیات علمی یا کارشناسان خبره با معرفی معاون پژوهش و فن آوری و تایید شورای راهبردی که با حکم ریاست شورا انتخاب و منصوب می شود.)

۳ . اعضای شورای راهبردی ۱۱ نفر شامل رییس انستیتو و دانشکده به عنوان رییس شورا، معا ون پژوهش و فن آوری انستیتو و دانشکده به عنوان دبیر شورا، معاون آموزشی، معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیر گروه آموزشی صنایع غذایی دانشکده، مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی انستیتو، یک نماینده از گروه های تغذیه انستیتو و دانشکده به عنوان اعضای حقوقی، و ۲ نفر از نخبگان صنعت ۲ نفر از نخبگان دانشگاه بنا به پیشنهاد دبیر شورای راهبرد ی و تأیید رییس این شورا به عنوان اعضای حقیقی هستند.  مسؤول اجرایی پایلوت پلنت بدون حق رای به عنوان مسؤول پیگیری مصوبات در جلسه شرکت می کند .

 

رسالت

 ایجاد یک بستر اجرایی و کاربردی برای گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه در راستای توسعه تحقیقات کاربردی در موضوعات مرتبط با صنایع غذایی و نیز آموزش عملی دانشجویان و کمک به ارتقاء سطح دانش کاربردی آنان به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی.

 

اهداف

 

۱ .  هدفمند­کردن و سوق دادن طرح­ها و فعالیت­های پژوهشی به سوی فن آوری های صنعتی و کاربردی بمنظور طراحی و تولید محصولات غذایی مورد نیاز جامعه و صنعت در راستای الویت ها و اهداف عالیه انستیتو و دانشکده، اجرای برنامه های آموزشی و ارائه ی خدمات فنی مشاوره ای به موسسات دولتی و غیر دولتی بویژه صنایع غذایی و هدایت آن ها در جهت نوآوری و رفع نیازهای کشور با توجه به تاکیدات اسناد بالادستی بویژه سند چشم انداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران و سند استراتزیک انستیتو و دانشکده و در راستای رسالت های سازمانی.

۲ .  توسعه مرزهای دانش و فن آوری در حوزه غذا و تغذیه و انتقال آن به کلیه ذینفعان بطور اعم و. صنایع غذایی بطور اخص و همچنین بومی سازی علوم مرتبط با غذا و تغذیه.

۳ .  بهبود کیفیت و تنوع تولید مواد غذایی در کشور با بهره­گیری از فعالیت­ها و طرح­های پژوهشی نوآورانه.

۴ .  بررسی فرمولاسیون­های جدید غذایی و انتخاب جایگزین های مواد اولیه در جهت ارتقاء کیفیت و سلامت غذا و تغذیه در کشور .

۵ .  ارتقای سطح کیفی آموزش فنی و مهندسی در حوزه غذا و تغذیه و انطباق آن با دانش روز و معیارهای علمی مطابق دستاورد های علمی روز دنیا.

۶ .  همکاری علمی و فنی با دانشگاه­ها، مراکز تحقیقاتی و صنایع داخل و خارج کشور.

۷ .  ایجاد ارتباطات مستحکم بین انستیتو و دانشکده با صنعت و کلیه مؤسسات دولتی و غیردولتی و رفع نیازهای هر یک از طرفین.

۸ .  تجاری­سازی فعالیت­ها و طرح­های پژوهشی و کسب درآمد و تأمین منابع مالی به منظور حمایت هر چه بیشتر از تحقیقات انستیتو و دانشکده.

 

چشم انداز

  1. تولید غذای سالم و فراسودمند مبتنی بر فن آوری های نوین از طریق تعامل هر چه بیشتر صاحب نظران و نخبگان حوزه غذا و تغذیه با صاحبان صنعت غذا .
  2. ارتباطات مشاوره‌ای، آزمایشگاهی، تکنولوژیکی و فنی بین انستیتو و دانشکده با سایر مؤسسات دولتی و غیر دولتی بویژه صاحبان صنعت غذا .

۳ .  تجاری‌سازی طرح‌های پژوهشی و تقویت بنیه مالی پژوهش.

۴ .  همکاری با نهادهای حاکمیتی بعنوان بازوی تحقیقاتی و راستی آزمایی نهادهای حاکمیتی مانند معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت ، اداره استاندارد، شیلات و غیره.

 

 

تجهیزات پایلوت پلنت

 

  1. تجهیزات پایلوت فرآورده های لبنیات مستقر در سالن پایلوت پلنت

 ۱ – ۱ سپراتور با ظرفیت ۱۲۵ – ۵۰  لیتر در ساعت مارک elecrem ساخت کشور فرانسه .

۱ – ۲  شستشو دهنده سپراتور نیمه اتوماتیک ساخت ایران.

۱ – ۳  وت پنیر با ظرفیت ۱۰ لیتر و مجهزبه فشار سنج دیجیتال ساخت ایران.

۱ – ۴ Water & oil bath، ۲۵ لیتر مارک  Memmert  مدل WB/OB7 – 45

۱ – ۵   اولترا توراکس۲۴۰۰۰ – ۶۵۰۰ دور بر دقیقه،  مارک IKA مدل T25 bacic ساخت کشور آلمان.

۱ – ۶  هموژنایزر ۲۰۰۰ بار  با ظرفیت ۹ لیتر در ساعت مارک  GEA مدل Panda plus ساخت شرکت Soavi Niro ایتالیا.

۱ – ۷   اسپری درایر  با ظرفیت  ۱ لیتر در ساعت،  مارک Buchi مدل B–۲۹۰ ساخت کشور سوئیس.

۱ – ۸   انکوباتور های یخچال دار و ساده ساخت شرکت فن آزما گستر ایران.

 


۲ .   تجهیزات پایلوت فراورده های غلات مستقر در سالن پایلوت پلنت

۲ – ۱  میکسر اسپیرال با ظرفیت ۱۲ کیلوگرم خمیر و۵ / ۷ کیلوگرم آرد، مارک  Diosna مدل SP12  ساخت کشور آلمان.

۲ – ۲ رول کن خمیر با ظرفیت ۱۲۰۰ قطعه در ساعت و قابلیت تنظیم ۱۲۰۰ – ۵۰  گرم، ساخت شرکت پیشرفت پخت سحر ایران.

 ۲ – ۳ فر مجهز به اتاق proof و سه اتاق پخت ( cube air ، cube stone و cube fire) ، با قابلیت کنترل دما ، رطوبت ، زمان و گردش هوای تازه، مارک Miwe ساخت کشور آلمان .


۳ .  سایر تجهیزات مستقر در سالن پایلوت پلنت

۳ – ۱  فریز درایر مجهز به ۸ شیر اتصال، مارک   Zirbusمدل  Vaco_5 ساخت کشور آلمان.

۳ – ۲  سیستم بسته بندی MAP  مارک HENCOVAC  مدلT3  (۱۵۰i) ساخت کشور هلند.

۳ – ۳ آنالیزور گاز  پرتابل مارک Witt مدل  ۶.۰   OXYBABY،  ساخت شرکت WITTGAS کشور آلمان.

۳ – ۴ دربندی تک هد، مارک لینگر، ساخت ایران.

۳ – ۵ میکسر خامه مارک سپاهان متعهد، ساخت ایران.

۳ – ۶ سردخانه پرتابل با قابلیت تامین برودت تا صفر درجه سلسیوس.

۳- ۷ میکسر خامه مارک kitchen AID مدل۵KPM5 ( مستقر در اتاق آماده سازی مجاور سالن)

۳- ۸ بستنی ساز مارک Breville  مدل BC1600/B  ( مستقر در اتاق آماده سازی مجاور سالن)

۳ – ۹ سایر تجهیزات عمومی آزمایشگاهی از قبیل ترازو، هیتر استیرر، میکسر Atomix  ، Ph متر (مستقر در اتاقهای آماده سازی مجاور سالن).

 

 

۴ . تجهیزات آزمایشگاه بافت مواد غذایی

۴ – ۱ رئومتر مارک Anton Paar مدل MCR 301ساخت کشور آلمان جهت انجام آزمون های مختلف رئولوژی پایا، ویسکو الاستیک.

۴ – ۲ تکسچرآنالایزر مارک  Stable Microsystems مدلTA.Xt plus با انواع پروب جهت آزمون های مختلف بافت، ساخت کشور انگلستان.

۴ – ۳ پارتیکل سایزآنالایزر مارک  CILAS مدل ۱۰۹۰  با قابلیت اندازه گیری سایز ذرات در محدوده۵۰۰  – ۰.۰۴    میکرون.  

۴ – ۴ آب مقطر گیر دو بار تقطیر مارک GFL مدل۲۱۰۸

۴ – ۵ فارینوگراف_E مارک برابندر*

۴- ۶ اکستنسوگراف _ E مارک برابندر*

۴– ۷ آمیلوگراف _ E مارک برابندر*

۴- ۸ آسیاب آزمایشگاهی برابندر*

  • در قالب قرارداد با شرکت برابندر به عاملیت شرکت پاک فن.

 

فعالیت ها ی سال جاری(۱۳۹۶)

 

  1. ارائه خدمات در راستای انجام پروژه های تحقیقاتی متقاضیان داخلی و خارجی شامل استفاده از دستگاه های اسپری درایر، فریز درایر، میکسر و فر نان، هموژنایزر، اولتراتوراکس، بسته بندی MAP ، انکوباتورهای ساده و یخچال دار، میکسرهای خامه، بستنی ساز و سایر تجهیزات عمومی( مستقر در سالن پایلوت پلنت و اتاق های آماده سازی مجاور )، دستگاه های رئومتر، تکسچرآنالایزر و پارتیکل سایزر ( مستقر در آزمایشگاه بافت شناسی این واحد ) بوده است.
  2. انجام کلاس های آموزشی دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی.
  3. استقرار دستگاه های ارزیابی کیفی و رئولوژیکی آرد و خصوصیات کاربری آن، شامل دستگاه های فارینوگراف، اکستنسوگراف و آمیلوگراف (ساخت شرکت برابندر) در آزمایشگاه بافت مواد غذایی و همچنین استقرار دستگاه آسیاب آزمایشگاهی (ساخت شرکت برابندر) در سالن پایلوت پلنت، پیرو قرارداد فی مابین انستیتو و شرکت برابندر و با عاملیت شرکت پاک فن.
  4. راه اندازی وآموزش دستگاه های فارینوگراف، اکستنسوگراف و آمیلوگراف (ساخت شرکت برابندر) توسط شرکت پاک فن.
  5. بازدید صاحبان صنایع آرد و نان از دستگاه های فارینوگراف، اکستنسوگراف و آمیلوگراف و انجام آزمون های مربوطه روی نمونه های آرد با همکاری کارشناسان شرکت پاک فن.
  6. تشکیل جلسات شورای راهبردی با دستور توسعه و گسترش پایلوت پلنت.

تصویب تشکیل کارگروه های نان و غلات و شیر و لبنیات تحت مسئولیت مدیر محترم مرکز رشد، بمنظور تدوین پروپوزال،  در راستای  تولید محصولات غذایی دانش بنیان در حوزه های یاد شده تا پایان سال جاری.

 

مقررات استفاده از خدمات پایلوت پلنت

ارائه خدمات درراستای اجرای طرح­های پژوهشی، پایان نامه ها و فعالیت های پژوهشی،  براساس مفاد دستور عمل و شیوه نامه استفاده از خدمات مجتمع پایلوت پلنت صنایع غذایی انجام می شود که در وب سایت انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور قرار گرفته است .

مدیر پایلوت : خانم زهرا شریف زاده اکباتانی

دستورعمل و شیوه نامه پایلوت ابلاغ شده از طرف ریاست دانشگاه

فرم ۱درخواست استفاده از خدمات

فرم ۲ درخواست استفاده از خدمات

فرم ۳ برنامه زمانبندی پیشنهادی توسط متقاضیان

فرم ۴ درخواست حضور درخارج از ساعات اداری درپایلت پلنت

هزینه های پیشنهادی پایلوت پلنت