نام گروه:  تحقیقات صنایع غذایی

چشم انداز و رسالت­های گروه:

گروه تحقیقات صنایع غذایی متشکل از بخش های تکنولوژی، شیمی، میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی مواد غذایی بوده و در زمینه های یاد شده فعالیت می‌نماید.

 چشم انداز:

 تحقیق و توسعه و بررسی روش های مناسب تولید، تبدیل و نگهداری مواد غذایی برای نیل به خودکفایی در صنایع غذایی و ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و ایمنی مواد غذایی .

رسالت گروه

تعریف و ارائه راهکارهای مناسب جهت بررسی و انتخاب روش های لازم و کافی برای تولید، تبدیل و نگهداری مواد غذایی.

اهداف:

  • بررسی و شناسایی گونه های مناسب مواد اولیه برای فعالیتهای مختلف،
  • ارزشیابی مواد خام، پخته و فرایند شده متداول در کشور و واردات از کشورهای مختلف،
  • بررسی آلودگی های میکروبی و شیمیایی مواد غذایی،
  • بررسی روش های مناسب غنی کردن مواد غذایی با توجه به نیازهای مناطق مختلف کشور،
  • بررسی روشهای کم کردن و جلوگیری از ضایعات مواد غذایی،
  • بررسی امکانات دسترسی به منابع جدید غذایی،
  • بررسی راههای نیل به خودکفایی از لحاظ مواد اولیه، تکنولوژی دانش فنی و غیره در ارتباط با صنایع غذایی مختلف،
  • انجام امور تحقیق و توسعه برای واحدهای صنایع غذایی، بررسی امکانات کاربرد منابع بیولوژیک در صنایع غذایی
  • تولید غذاهای فراسودمند و غذا برای افراد خاص

 

مدیر گروه : خانم دکتر سارا سهراب وندی

تلفن مستقیم:۲۲۳۷۶۴۷۳

مشخصات اعضاء هیئت علمی و کارشناسان گروه تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی:

نام و نام خانوادگی

مدرک و رشته

رتبه دانشگاهی

اچ ایندکس

توانمندی ها، بخصوص توانمندی های قابل ارائه در سطح بین المللی

کیانوش خسروی دارانی

دکتری تخصصی مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی

استاد

۱۸

–         برگزاری کارگاههای آموزشی

–         همکاری به عنوان داور، نویسنده یا ادیتور با دفتر Applied Food Biotechnology

سارا سهراب وندی

دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی

دانشیار

۱۲

–         برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه غذاهای فراسودمند و نوشیدنی ها و زیست پالایی مواد غذایی

–         مشارکت در انجام طرح ها و پایان نامه ها در زمینه غذاهای فراسودمند و نوشیدنی ها و زیست پالایی مواد غذایی

محمدرضا کوشکی

دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی

استادیار

۳

–         برگزاری کارگاههای آموزشی در خصوص تکنولوژی مواد غذایی و فرمولاسیون

–         مشارکت در انجام طرح ها و پایان نامه ها در خصوص تکنولوژی مواد غذایی و فرمولاسیون

زهرا هادیان

دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی

استادیار

۲

–       برگزاری کارگاه تئوری و عملی ریزپوشانی ترکیبات بیواکتیو با روشهای مختلف

خدیجه خوش طینت

دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی

استادیار

–  برگزاری کارگاههای آموزشی

– اجرای طرح های مشترک در زمینه ریزپوشانی اسانس و روغن ها و چربی های خوراکی

مهرداد محمدی

دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی

استادیار

۷

–          برگزاری دوره های آموزشی در زمینه فرمولاسیون مواد غذایی، غنی سازی مواد غذایی، قانون و مقررات مواد غذایی

–           اجرای طرح های تحقیقاتی در زمینه فرمولاسیون مواد غذایی، غنی سازی مواد غذایی، قانون و مقررات مواد غذایی

روح الله فردوسی

دکتری حرفه ای دامپزشکی

استادیار

۳

 

رزیتا کمیلی فنود

کارشناسی علوم تغذیه

کارشناس آزمایشگاه

۳

–       همکاری برای انجام آزمون های مواد غذایی

نسرین حاجی سید جوادی

دکتری حرفه ای علوم آزمایشگاهی

کارشناس آزمایشگاه

۲

–       همکاری به عنوان داوری مقالات

–       همکاری برای پیاده سازی روش های نوین آزمایشگاهی

پالیز کوهی کمالی

کارشناس ارشد میکروبیولوژی

کارشناس آزمایشگاه

۱

–       همکاری در تدوین استاندارد های بین المللی (ISO)

سعیده اسمعیلی

کارشناس ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی

کارشناس آزمایشگاه

۲

–         برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه پرتودهی گاما، فلزات سنگین در مواد غذایی مشارکت در انجام طرح ها در زمینه پرتودهی گاما، فلزات سنگین در مواد غذایی

سید غلامرضا مرتضایی

پزشک عمومی

کاردان آزمایشگاه

۱

 

 

حوزه فعالیتهای گروه

حوزه های فعالیت گروه

توضیحات

تکنولوژی مواد غذایی

–       شیر و فرآورده های آن

–       نوشیدنی ها

–       گوشت و فرآورده های آن

–       غلات و فرآورده های آن

–       روغن و فرآورده های آن

بیوتکنولوژی مواد غذایی

–       ریزپوشانی ها

–       تخمیر

–       زیست پالایی مواد غذایی

ایمنی مواد غذایی

–       پرتودهی مواد غذایی

–       فلزهای سنگین

–       توکسین ها

–       آفت و حشره کش ها

غذاهای فراسودمند

–       گیاهان دارویی

–       ریزپوشانی

–       غنی سازی

–       پروبیوتیک و پری بیوتیک ها

قانون و مقررات مواد غذایی

–       تدوین مقررات مواد غذایی

 

برنامه ها و طرح های مهم گروه که قابلیت مطرح شدن در سطح ملی و بین المللی را دارد

نام برنامه یا طرح

اهداف

بررسی عوامل خطر تغذیه ای مواد غذایی صنعتی و صنفی ایران سال ۱۳۹۶

– ارتقای سلامت مصرف کننده با پایش و کاهش عوامل خطر تغذیه ای

– بهبود استانداردهای ملی با تاکید بر کاهش میزان عوامل خطر تغذیه ای

– بهبود استانداردهای ملی با اصلاح روش های آزمون

جدول ترکیبات مواد غذایی پرمصرف صنعتی و صنفی ایران

–       – آنالیز شیمیایی اجزاء تشکیل دهنده 

–       – شناسایی مواد مغذی کلیدی

–        – تدوین بانک اطلاعاتی

طراحی جاذب غذایی فلزهای سنگین و بررسی اثربخشی آن بر کاهش جذب روده- ایی آنها در بسترهای مدل و چند نوع آب‌میوه

– طراحی جاذب‌های بهینه سرب و کادمیوم در ماتریس‌های مدل و چند نوع آب میوه با استفاده از عوامل شیمیایی  و میکروبی

–  بررسی و مقایسه اثربخشی جاذب‌های طراحی شده در اتصال فلزات سنگین پیش گفت در ماتریس‌ مدل

 – بررسی و مقایسه اثربخشی جاذب‌های بهینه در اتصال فلزات سنگین پیش گفت در ماتریس چند نوع آب میوه، مدل و موش

بررسی میزان فلزات سنگین در فرآورده های لبنی پر مصرف استان تهران و تاثیر آن بر سلامت جامعه  و تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال فلزات سنگین به فرآورده های لبنی

–        تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین در فرآورده های لبنی و مقایسه با حدود مجاز ملی و بین المللی و در نهایت تعیین وضعیت کیفیت و ایمنی شیر و فرآورده‏های لبنی تولیدی از نظر آلودگی به فلزات سنگین

–        بررسی ارتباط نوع نام- نما و فصل درمیزان آلودگی شیر و فرآورده‏های لبنی به فلزات سنگین

–        تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال آلودگی فلزات سنگین به شیر و فراورده های لبنی قبل از اعمال فرآیند

–        تعیین خطر سلامتی و سرطانزایی دریافت فلزات سنگین از طریق گروه شیر و فرآورده های لبنی در سلامت جامعه

بررسی میزان تولید و بقایای اتانول در مراحل مختلف تولید و نگهداری نوشیدنی مالت”، ۱۳۹۵

–       برآورد وضعیت GMP در شرکت‌های عمده تولیدی نوشیدنی مالت در ایران

–       تعیین نقاط بحرانی تولید اتانول در مواد اولیه و فرآورده  طی فراوری و نگهداری

–       تعیین نوع ریززنده غالب موثر در تولید اتانول

بررسی میزان آفلاتوکسین در فرآورده های لبنی پر مصرف استان تهران و تاثیر آن بر سلامت جامعه  و تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال آفلاتوکسین به فرآورده های لبنی

–        تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین در فرآورده های لبنی و مقایسه با حدود مجاز ملی و بین المللی و در نهایت تعیین وضعیت کیفیت و ایمنی شیر و فرآورده‏های لبنی تولیدی از نظر آلودگی به آفلاتوکسین

–        تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال آلودگی آفلاتوکسین به شیر و فراورده های لبنی قبل از اعمال فرآیند

–         تعیین خطر سلامتی و سرطانزایی دریافت آفلاتوکسین از طریق گروه شیر و فرآورده های لبنی در سلامت جامعه

بررسی میزان فلزات سنگین در چای داخلی و خارجی پرمصرف در ایران و تاثیر آن بر سلامت جامعه 

–        پایش و مقایسه میزان فلزهای سنگین در انواع چای های داخلی و خارجی و تاثیر آن بر سرطان

طراحی و تولید دمنوش های سلامت بخش

–        کاهش بیماری های غیرواگیر مانند سرطان، چاقی، کبد چرب و دیابت

 

توانمندی های آزمایشگاهی

متدها و امکانات اختصاصی آزمایشگاهی

آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

 سوکستک اتوماتیک، HPLC, GC، اسپکتروفتومتر جذب اتمی، کجلدال اتوماتیک، حمام فراصوت (اولتراسونیک)، سانتریفوژ دور بالایخچال دار، میلکواسکن، دستگاه اندازه گیری فیبر رژیمی

آزمایشگاه بیوتکنولوژی

فرمانتور آزمایشگاهی، فریزدرایر، سانتریفوژ دوربالایخچال دار، ویسکومتر، انکوباتور شیکردار، هموژنایزر، همزن مکانیکی، ژرمیناتور، اسپکتروفتومتر

آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی

انکوباتور CO۲، استومکر (Stomacher)، تانک الکتروفورز عمودی، فریزر oC 80-

 

 

دانشجویان تحصیلات تکمیلی

گرایش ها

تعداد

صنایع غذایی

۹