نام گروه:  تحقیقات صنایع غذایی

چشم انداز و رسالت­های گروه:

گروه تحقیقات صنایع غذایی متشکل از بخش های تکنولوژی، شیمی، میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی مواد غذایی بوده و در زمینه های یاد شده فعالیت می‌نماید.

 چشم انداز:

 تحقیق و توسعه و بررسی روش های مناسب تولید، تبدیل و نگهداری مواد غذایی برای نیل به خودکفایی در صنایع غذایی و ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و ایمنی مواد غذایی .

رسالت گروه

تعریف و ارائه راهکارهای مناسب جهت بررسی و انتخاب روش های لازم و کافی برای تولید، تبدیل و نگهداری مواد غذایی.

اهداف:

  • بررسی و شناسایی گونه های مناسب مواد اولیه برای فعالیتهای مختلف،
  • ارزشیابی مواد خام، پخته و فرایند شده متداول در کشور و واردات از کشورهای مختلف،
  • بررسی آلودگی های میکروبی و شیمیایی مواد غذایی،
  • بررسی روش های مناسب غنی کردن مواد غذایی با توجه به نیازهای مناطق مختلف کشور،
  • بررسی روشهای کم کردن و جلوگیری از ضایعات مواد غذایی،
  • بررسی امکانات دسترسی به منابع جدید غذایی،
  • بررسی راههای نیل به خودکفایی از لحاظ مواد اولیه، تکنولوژی دانش فنی و غیره در ارتباط با صنایع غذایی مختلف،
  • انجام امور تحقیق و توسعه برای واحدهای صنایع غذایی، بررسی امکانات کاربرد منابع بیولوژیک در صنایع غذایی
  • تولید غذاهای فراسودمند و غذا برای افراد خاص

 

مدیر گروه : خانم دکتر سارا سهراب وندی

تلفن مستقیم:۲۲۳۷۶۴۷۳

مشخصات اعضاء هیئت علمی و کارشناسان گروه تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی:

 

اعضای هیأت علمی گروه تحقیقات صنایع غذایی

 

ایمیل

Orcid ID

علائق پژوهشی

مقطع و رشته تحصیلی

رتبه علمی/سمت

نام و نام خانوادگی

 

 

k.khosravi@sbmu.ac.ir /

 kiankh@yahoo.com

orcid.org/0000-0002-0269-6385

بیوتکنولوژی غذایی: کاربرد سیستمهای تخمیری در تولید توده سلولی (پروتیین تک یاخته، پروبیوتیک‌ها و …) و متابولیت‌های میکروبی (اسیدهای آلی، روغن تک یاخته، اسیدهای آمینه)؛ استفاده از میکرب‌ها در پالایش آلودگی از مواد غذایی (مایکوتوکسین‌ها، فلزات سنگین و میکرب‌های بیماریزا و فسادزا)؛ نانوبیوتکنولوژی غذایی: استفاده از نانولیپوزوم‌ها در ریزپوشانی مواد غذایی

دکتری تخصصی مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی

استاد

کیانوش خسروی دارانی

۱

 

sohrabv@sbmu.ac.ir

 orcid.org/0000-0002-7674-0828

 

غذاهای فراسودمند (نظیر نوشیدنی های پروبیوتیک و پری بیوتیک)

نوشیدنی ها (به ویژه آبجوی بدون الکل)، ایمنی مواد غذایی (مانند پایش و روش های کاهش فلزهای سنگین و توکسین ها در مواد غذایی)

دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی

دانشیار

 

سارا سهراب وندی

۲

 

mr_koushki@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0001-9278-0267

علوم لبنیات،پایش مواد غذایی،ایمنی مواد غذایی،تکنولوژی مواد غذایی، غذاهای عملگرا و غذا برای افراد خاص، افزودنی ها، بسته بندی

 

دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی

استادیار

محمد رضا کوشکی

۳

 

z_hadian@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0003-2065-5680

ایمنی مواد غذایی – فرمولاسیون مواد فعال زیستی – فنآوری­های نانو، فنآوری غلات و فراورده­های آن و مسائل مرتبط با صنعت غذا

 

دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی

استادیار

زهرا هادیان

۴

 

Kh.khoshtinat@sbmu.ac.ir

khosh41@yahoo.com

orcid.org/0000-0002-8285-0054

کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی،‌ ریزپوشانی اسانس های خوراکی، شیمی مواد غذایی، روغن ها و چربی های خوراکی، آنتی اکسیدان های طبیعی

 

 دکتری تخصصی  علوم و صنایع غذایی

استادیار

خدیجه خوش طینت

۵

 

mohammadi@sbmu.ac.ir

orcid.org/ 0000-0002-0901-6848

فرمولاسیون مواد غذایی، قوانین و مقررات مواد غذایی، غنی­سازی مواد غذایی

دکتری تخصصی  علوم و صنایع غذایی

استادیار

مهرداد محمدی

۶

 

r.ferdosi@gmail.com

 

 

گوشت و فرآورده های گوشتی

 

دکتری حرفه ای دامپزشکی، MPH بهداشت عمومی

 

استادیار

 

روح الله فردوسی

 

 

 

 

کارشناسان گروه تحقیقات صنایع غذایی

CV

ایمیل

Orcid ID

علائق پژوهشی

مقطع و رشته تحصیلی

رتبه علمی

نام و نام خانوادگی

ردیف

 

komeilyr@sbmu.ac.ir

komeilyr@yahoo.com

 

orcid.org/0000-0003-3722-2240

کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی، غنی سازی مواد غذایی، فرموله کردن غذاهای رژیمی، اکسایش روغن ها و چربی های خوراکی، آنتی اکسیدان های طبیعی

کارشناسی علوم تغذیه

کارشناس آزمایشگاه

 

رزیتا کمیلی فنود

        ۱           

 

drnhsjavadi@yahoo.com

orcid.org/0000-0001-7512-1745

پژوهش در مورد میکروب­های قابل انتقال از غذا، مواد ضدمیکروبی، نگهدارنده­های طبیعی مواد غذایی، استخراج مواد ضد میکروبی طبیعی از مواد غذایی بخصوص ادویه­ها و سبزی­ها به منظور استفاده بعنوان نگهدارنده، سموم طبیعی مواد غذایی

 

دکتری حرفه­ای علوم آزمایشگاهی

 

کارشناس آزمایشگاه

 

دکتر نسرین حاجی سید جوادی

        ۲           

 

pkoohy@sbmu.ac.ir

p.koohi@nnftri.ac.ir

 

orcid.org/0000-0003-4797-2061

 

ایمنی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی

کارشناس ارشد میکروبیولوژی

 

کارشناس آزمایشگاه

 

پالیز کوهی کمالی دهکردی

        ۳            

 

saeideh.esmaeili@sbmu.ac.ir

saeideh.esmaeili@gmail.com

orcid.org/0000-0002-6027-7920

تکنولوژی مواد غذایی، پرتودهی مواد غذایی،گیاهان دارویی، ایمنی مواد غذایی، فلزات سنگین

 

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

 

کارشناس آزمایشگاه

 

سعیده اسمعیلی

 

        ۴            

 

drsgmortezaie@gmail.com

دکتری حرفه­ای پزشکی

 

کاردان آزمایشگاه

 

سید غلامرضا مرتضایی

        ۵           

 

حوزه فعالیتهای گروه

حوزه های فعالیت گروه

توضیحات

تکنولوژی مواد غذایی

–       شیر و فرآورده های آن

–       نوشیدنی ها

–       گوشت و فرآورده های آن

–       غلات و فرآورده های آن

–       روغن و فرآورده های آن

بیوتکنولوژی مواد غذایی

–       ریزپوشانی ها

–       تخمیر

–       زیست پالایی مواد غذایی

ایمنی مواد غذایی

–       پرتودهی مواد غذایی

–       فلزهای سنگین

–       توکسین ها

–       آفت و حشره کش ها

غذاهای فراسودمند

–       گیاهان دارویی

–       ریزپوشانی

–       غنی سازی

–       پروبیوتیک و پری بیوتیک ها

قانون و مقررات مواد غذایی

–       تدوین مقررات مواد غذایی

 

برنامه ها و طرح های مهم گروه که قابلیت مطرح شدن در سطح ملی و بین المللی را دارد

نام برنامه یا طرح

اهداف

بررسی عوامل خطر تغذیه ای مواد غذایی صنعتی و صنفی ایران سال ۱۳۹۶

– ارتقای سلامت مصرف کننده با پایش و کاهش عوامل خطر تغذیه ای

– بهبود استانداردهای ملی با تاکید بر کاهش میزان عوامل خطر تغذیه ای

– بهبود استانداردهای ملی با اصلاح روش های آزمون

جدول ترکیبات مواد غذایی پرمصرف صنعتی و صنفی ایران

–       – آنالیز شیمیایی اجزاء تشکیل دهنده 

–       – شناسایی مواد مغذی کلیدی

–        – تدوین بانک اطلاعاتی

طراحی جاذب غذایی فلزهای سنگین و بررسی اثربخشی آن بر کاهش جذب روده- ایی آنها در بسترهای مدل و چند نوع آب‌میوه

– طراحی جاذب‌های بهینه سرب و کادمیوم در ماتریس‌های مدل و چند نوع آب میوه با استفاده از عوامل شیمیایی  و میکروبی

–  بررسی و مقایسه اثربخشی جاذب‌های طراحی شده در اتصال فلزات سنگین پیش گفت در ماتریس‌ مدل

 – بررسی و مقایسه اثربخشی جاذب‌های بهینه در اتصال فلزات سنگین پیش گفت در ماتریس چند نوع آب میوه، مدل و موش

بررسی میزان فلزات سنگین در فرآورده های لبنی پر مصرف استان تهران و تاثیر آن بر سلامت جامعه  و تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال فلزات سنگین به فرآورده های لبنی

–        تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین در فرآورده های لبنی و مقایسه با حدود مجاز ملی و بین المللی و در نهایت تعیین وضعیت کیفیت و ایمنی شیر و فرآورده‏های لبنی تولیدی از نظر آلودگی به فلزات سنگین

–        بررسی ارتباط نوع نام- نما و فصل درمیزان آلودگی شیر و فرآورده‏های لبنی به فلزات سنگین

–        تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال آلودگی فلزات سنگین به شیر و فراورده های لبنی قبل از اعمال فرآیند

–        تعیین خطر سلامتی و سرطانزایی دریافت فلزات سنگین از طریق گروه شیر و فرآورده های لبنی در سلامت جامعه

بررسی میزان تولید و بقایای اتانول در مراحل مختلف تولید و نگهداری نوشیدنی مالت”، ۱۳۹۵

–       برآورد وضعیت GMP در شرکت‌های عمده تولیدی نوشیدنی مالت در ایران

–       تعیین نقاط بحرانی تولید اتانول در مواد اولیه و فرآورده  طی فراوری و نگهداری

–       تعیین نوع ریززنده غالب موثر در تولید اتانول

بررسی میزان آفلاتوکسین در فرآورده های لبنی پر مصرف استان تهران و تاثیر آن بر سلامت جامعه  و تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال آفلاتوکسین به فرآورده های لبنی

–        تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین در فرآورده های لبنی و مقایسه با حدود مجاز ملی و بین المللی و در نهایت تعیین وضعیت کیفیت و ایمنی شیر و فرآورده‏های لبنی تولیدی از نظر آلودگی به آفلاتوکسین

–        تعیین نقاط بحرانی موثر در انتقال آلودگی آفلاتوکسین به شیر و فراورده های لبنی قبل از اعمال فرآیند

–         تعیین خطر سلامتی و سرطانزایی دریافت آفلاتوکسین از طریق گروه شیر و فرآورده های لبنی در سلامت جامعه

بررسی میزان فلزات سنگین در چای داخلی و خارجی پرمصرف در ایران و تاثیر آن بر سلامت جامعه 

–        پایش و مقایسه میزان فلزهای سنگین در انواع چای های داخلی و خارجی و تاثیر آن بر سرطان

طراحی و تولید دمنوش های سلامت بخش

–        کاهش بیماری های غیرواگیر مانند سرطان، چاقی، کبد چرب و دیابت

 

توانمندی های آزمایشگاهی

متدها و امکانات اختصاصی آزمایشگاهی

آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

 سوکستک اتوماتیک، HPLC, GC، اسپکتروفتومتر جذب اتمی، کجلدال اتوماتیک، حمام فراصوت (اولتراسونیک)، سانتریفوژ دور بالایخچال دار، میلکواسکن، دستگاه اندازه گیری فیبر رژیمی

آزمایشگاه بیوتکنولوژی

فرمانتور آزمایشگاهی، فریزدرایر، سانتریفوژ دوربالایخچال دار، ویسکومتر، انکوباتور شیکردار، هموژنایزر، همزن مکانیکی، ژرمیناتور، اسپکتروفتومتر

آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی

انکوباتور CO۲، استومکر (Stomacher)، تانک الکتروفورز عمودی، فریزر oC 80-

 

 

دانشجویان تحصیلات تکمیلی

گرایش ها

تعداد

صنایع غذایی

۹