حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۲۳ مرداد , ۱۳۹۹ 24 ذو الحجة 1441 Thursday, 13 August , 2020 ساعت تعداد کل نوشته ها : 288 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد اعضا : 91 تعداد دیدگاهها : 0×
  • ترجمه


  • اطلاعیه ها

    براساس آخرین نتایج انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور؛ به کارگیری جاذب اکسیژن در محصولات لبنی پروبیوتیکی توصیه می شود

    شناسه : 4628 21 ژوئن 2020 - 13:08 65 بازدید ارسال توسط :

    به کارگیری جاذب اکسیژن در محصولات لبنی پروبیوتیکی از جمله پنیر به عنوان اقدامی موثر و عملی در جهت تامین سلامتی مصرف کننده توصیه می شود. به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، پنیر یک فرآورده  لبنی تخمیری است که بیشتر […]

    براساس آخرین نتایج انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور؛ به کارگیری جاذب اکسیژن در محصولات لبنی پروبیوتیکی توصیه می شود
    پ
    پ

    به کارگیری جاذب اکسیژن در محصولات لبنی پروبیوتیکی از جمله پنیر به عنوان اقدامی موثر و عملی در جهت تامین سلامتی مصرف کننده توصیه می شود.

    به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، پنیر یک فرآورده  لبنی تخمیری است که بیشتر اقشار و سنین جامعه از آن مصرف می کنند. همچنین افرادی که از بیماری عدم تحمل لاکتوز رنج می برند، می توانند از فرآورده‌های تخمیری شیر مثل پنیر استفاده کنند. چرا که پنیر به دلیل خواص بالقوه ای که دارد، حامل مناسبی برای پروبیوتیک‌ها و جزو ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢﻫﺎی روده ای اﻧﺴﺎن است که ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻣﯿﮑﺮوآﺋﺮوﻓﯿﻞ و ﻏﯿﺮ ﻫﻮازی هستند.

    براساس این گزارش،  از آنجایی که بیشتر محصولات موجود در بازار در ظروف پلاستیکی که مواد نفوذ پذیر نسبت به اکسیژن هستند، بسته بندی می شود، این عامل در زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک، مشکل ایجاد می کند. در چند سال اخیر اهمیت استفاده از جاذب‌های اکسیژن آشکار شده است که در بیشتر آن ها از اکسیداسیون پودر آهن برای حذف اکسیژن استفاده می شود.

    این گزارش می افزاید، در این مطالعه اثر جاذب اکسیژن بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و ویژگی های حسی و فیزیکی وشیمیایی پنیر فتا طی ۴۲ روز نگهداری در یخچال بررسی شد. در شمارش لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در پنیر فتا پروبیوتیکی بدون جاذب اکسیژن در انتهای دوره نگهداری تغییر معنی داری مشاهده شد. بنابراین استفاده از جاذب اکسیژن باعث افزایش تعداد باکتری در هر دو گروه پروبیوتیک شد.

    همچنین در طول مطالعه هر دو گروه، میزان اسیدیته به بیشترین مقدار خود در روز ۱۴ رسید و میزان pH در روز ۱۴ بیشترین افت را داشت. استفاده از جاذب اکسیژن موجب  تغییرات مطلوب در طعم، بافت، ویژگی های ظاهری و در نهایت افزایش رتبه  پذیرش کلی نمونه های پنیر به همراه جاذب اکسیژن نسبت به گروه کنترل در روز ۱۴ شد. به طور کلی نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از جاذب اکسیژن در بسته بندی پنیر فتا باعث افزایش زنده مانی باکتری های پروبیوتیک می شود.

    شایان ذکر است، این مطالعه با عنوان “تاثیر جاذب اکسیژن بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس” توسط ساناز امید در مقطع کارشناسی ارشد و رشته بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی  انجام شده است.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.