معرفی گروه تغذیه جامعه

تعریف

تغذیه جامعه شاخه‌ای از علم تغذیه است که محدوده وسیعی از موضوعات غذا و تغذیه مرتبط با افراد، خانواده‌ها و نیازهای خاص گروههای ساکن در نواحی جغرافیایی مشخص را در برمی‌گیرد. در این رشته افراد بیشتر در قالب گروه، جامعه و جمعیت مورد توجه هستند. تغذیه جامعه همچنین به عنوان ” ترجمان و تبدیل علم تغذیه در طراحی و مدیریت موثر برنامه های متناسب با جامعه و بهبود تغذیه در جهت تامین غذا وتغذیه در چشم انداز توسعه و حقوق بشر”تعریف شده است. تغذیه جامعه بر دستیابی به امنیت غذایی عموم مردم تاکید دارد، درحالیکه مسئولیت تغذیه در بهداشت عمومی، بر ارائه خدمات تغذیه متمرکز است.

چشم انداز:

ایجاد زمینه آموزشی جامعه نگر، مبتنی بر فرهنگ ملی و منسجم با نگرش توسعه پایدارکه قادر است:

علوم تغذیه را  (ازسلول تا جامعه) تحقق بخشیده وضمن ارتقاء و گسترش مهارتهای خدماتی و اجرایی فارغ التحصیلان در این زمینه ، رویکرد فرا بخشی را در تغذیه با هدف توسعه پایدار با تأسی از برنامه های بالا دستی  وسندهای تدوین شده در سطوح کلان وخرد  ترویج نماید.

رسالت گروه:

فراهم آوردن  بستر های مناسب  در زمینه آموزش و پژوهش ، در راستای حرکت برای رسیدن به امنیت غذا و   تغذیه (امنیت غذایی) با هدف غایی بهبود کیفیت زندگی جامعه ایرانی.

اهداف:

  1. تربیت متخصصان تغذیه جامعه با نگرش بین بخشی که قادر به اجرای موارد زیر باشند:الف) طراحی و مدیریت برنامه های مربوط به غذا و تغذیه و ارائه خدمات بطور موثر, کارا، هماهنگ و متعادلب) آموزش و بکارگیری شیوه تصمیم سازی از پایین به بالا در مدیریت برنامه غذا و تغذیه درکشور.پ) برقراری و اجرای یک شیوه انسجام یافته بین بخشی در آموزش, تحقیقات و کارورزی غذا و تغذیه

    ت) آموزش وتربیت نیروهای مدبر وکارآمد (لیدر) در کاربرد علم تغذیه و رشته های وابسته در جهت نیل به امنیت غذا و تغذیه در جامعه،

    ج- توجیه و جلب حمایت تصمیم گیران و برنامه ریزان سطح کلان برای تامین تغذیه مناسب در جامعه.

    د- هماهنگ سازی فعالیت های آموزشی وپژوهشی و تدوین و تنظیم برنامه‌های آموزشی برای تدریس دروس و مباحث حوزه تغذیه جامعه در رشته‌ی تغذیه و رشته های مرتبط از طریق:

    ۱)  نظارت بر نحوه ارائه دروس و بررسی و اظهار نظر در مورد متون درسی و محتوای گروه تغذیه جامعه

    ۲) بررسی و طراحی طرحهای تحقیقی و پیشنهاد به شورای آموزشی-پژوهشی دانشکده

    ۳) ارزیابی سالانه کار گروه برای طرح در شوراهای آموزشی و پژوهشی

    ۴) بررسی و اظهار نظر در مورد سرفصلها و تجدید نظر بر عنوان درسها و تعیین محتوای دروس باتوجه به آخرین دستاوردها و پیشرفتهای علمی

    ۵)تربیت کارشناسان و متخصصان ماهر و توانمند در حوزه علوم تغذیه در مقاطع مختلف تحصیلی

     

    فعالیت های آموزشی و پژوهشی گروه:

       آموزش تغذیه جامعه در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و در گرایشهای مختلف

    –    تدریس وتهیه طرح درس برای تمام دروس مربوطه درمقاطع مختلف آموزشی

    –    نظارت وارزشیابی بر نحوه ارائه دروس ،متون ومحتوی آنها براساس برنامه ها و سر فصلهای مصوب .

    –    تالیف و ترجمه کتاب های علمی و آموزشی در حوزه تغذیه جامعه جهت افزایش دسترسی دانشجویان و دانش پژوهان

    –    طراحی و اجرای طرحهای تحقیقاتی

    –    آموزش وراهنمایی دانشجویان درپایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری

    –    برگزاری کارگاههای آموزشی برای استادان، دانش جویان و دست اندرکاران این حوزه

    فعالیت های فرابخشی گروه:

    –   عضوکمیسیون استانداردسازی غذای کودک  (وزارت بهداشت)

    –   عضوکمیته کشوری تغذیه کودکان در ،‌معاونت سلامت وزارت بهداشت

    –   عضوکمیته کشوریIMCI (مراقبتهای ادغام یافته از ناخوشی ها کودکان) (وزارت بهداشت)

    –   عضوکمیته مشورتی شیرخشک وغذای کودک(وزارت بهداشت)

    –   عضوکمیته راهبردی “تدوین سند ملی سلامت کودکان و نوجوانان (وزارت بهداشت)

    –    عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران

    –    عضوهیئت مدیره انجمن علمی تغذیه کودکان ایران

    –    عضو هیئت مدیره انجمن علمی تغذیه با شیر مادر

     

     

     مدیر گروه : آقای دکتر ناصر کلانتری

    تلفن مستقیم : ۰۲۱۲۲۰۷۷۴۲۴

اعضای هیئت علمی گروه تغذیه جامعه  
نام و نام خانوادگی مدرک تحصیلی رشته تحصیلی مرتبه علمی زمینه فعالیت های آموزشی زمینه فعالیت های پژوهشی آدرس الکترونیک
 دکتر ناصر کلانتری پزشک متخصص کودکان

دانشیار

 

ارزیابی وضع تغذیه-  تغذیه در دوره های زندگی-  بیماریهای ناشی از سوء تغذیه و اپیدمیولوژی آن-    بهداشت عمومی-  اکولوژی غذا و تغذیه-    خدمات تغذیه ای در نظام مراقبتهای بهداشتی

برنامه ریزی غذا و تغذیه

بهبود رشد ، تغذیه و تکامل کودکان

شیر مادر

مدیریت ادغام یافته ناخوشی های اطفال (مانا)

امنیت غذا و تغذیه جامعه

Nkalantari1334@gmail.com
دکتر نسرین امیدوار Ph.D علوم تغذیه

دانشیار

 

ارزیابی وضع تغذیه-  اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه تغذیه ای-  تغذیه گروههای ویژه

برنامه ریزی غذا و تغذیه

برنامه ریزی و مدیریت برنامه های تغذیه ای

امنیت غذا و تغذیع

طراخی و ارزشیابی مداخلات برای تغییر رفتار و بهبودوضعیت تغذیه

تعیین کننده های اجتماعی وضعیت تغذیه

Nasrin.omidvar@sbmu.ac.ir
دکتر بهرام رشیدخانی MD, Ph.D اپیدمیولوژی

دانشیار

 

اپیدمیولوژی بیماریها-  آمار حیاتی

اپیدمیولوژی تغذیه

اپیدمیولوژی سرطان در حیطه تغذیه B_rashidkhani@sbmu.ac.ir
 مریم قوام صدری MSPH

علوم بهداشتی در

تغذیه

مربی

 

تغذیه در دوره های زندگی- بیماریهای ناشی از سوء تغذیه و اپیدمیولوژی آن-   اصول آموزش و مشاوره-  مدیریت خدمات غذایی-

-آموزش و مشاوره تغذیه

-بیماری های ناشی از سوء تغذیه

mghavamsadri@sbmu.ac.ir
دکتر جمال الدین میرزای رزاز MD, PhD علوم تغذیه استادیار ارزیابی وضع تغذیه، تغذیه در شرایط بحرانی، تغذیه در دوران زندگی، تغذیه در گروههای ویژه، بیماریهای ناشی از سوء تغذیه تغذیه مولکولی و سلولی jmrazzaz@sbmu.ac.ir
دکترحسن عینی زیناب PhD جامعه شناسی (جمعیت و سلامت) استادیار اکولوژی غذا و تغذیه، روش تحقیق پیشرفته، آمار پیشرفته،کاربرد نرم افزار در تغذیه،جمعیت شناسی، جمعیت محیط و تغذیه،SDH روش شناسی علوم اجتماعی، پروژه پایان نامه تغذیه، جمعیت شناسی، باروری و مرگ و میر Hassan.eini@sbmu.ac.ir
دکتر الهام شکیبازاده Ph.D آموزش بهداشت استادیار بهداشت عمومی، تغذیه در دوره های زندگی، اصول آموزش و مشاوره، تغییر رفتار تغذیه ای، مرور نظام مند، ارتباط و حمایت الگوهای تغییر رفتار، آموزش بهداشت، برنامه ریزی و ارزشیابی، برنامه های سلامت، مطالعه کیفی، مرور نظام مند Elham50sh@yahoo.com
 دکتر مریم السادات فروید Ph.D علوم تغذیه

دانشیار

 

 

 

 

farvidm@yahoo.ca
مریم شکوهی MSPH

علوم بهداشتی در

تغذیه

کارشناس     Kouroosh110@yahoo.com
مرجان نقوی کارشناس علوم تغذیه کارشناس     Marjan_nagavi45@yahoo.com