معرفی گروه تغذیه جامعه
تعریف
تغذیه جامعه شاخهای از علم تغذیه است که محدوده وسیعی از موضوعات غذا و تغذیه مرتبط با افراد، خانوادهها و نیازهای خاص گروههای ساکن در نواحی جغرافیایی مشخص را در برمیگیرد. در این رشته افراد بیشتر در قالب گروه، جامعه و جمعیت مورد توجه هستند. تغذیه جامعه همچنین به عنوان ” ترجمان و تبدیل علم تغذیه در طراحی و مدیریت موثر برنامه های متناسب با جامعه و بهبود تغذیه در جهت تامین غذا وتغذیه در چشم انداز توسعه و حقوق بشر”تعریف شده است. تغذیه جامعه بر دستیابی به امنیت غذایی عموم مردم تاکید دارد، درحالیکه مسئولیت تغذیه در بهداشت عمومی، بر ارائه خدمات تغذیه متمرکز است.
چشم انداز:
ایجاد زمینه آموزشی جامعه نگر، مبتنی بر فرهنگ ملی و منسجم با نگرش توسعه پایدارکه قادر است:
علوم تغذیه را (ازسلول تا جامعه) تحقق بخشیده وضمن ارتقاء و گسترش مهارتهای خدماتی و اجرایی فارغ التحصیلان در این زمینه ، رویکرد فرا بخشی را در تغذیه با هدف توسعه پایدار با تأسی از برنامه های بالا دستی وسندهای تدوین شده در سطوح کلان وخرد ترویج نماید.
رسالت گروه:
فراهم آوردن بستر های مناسب در زمینه آموزش و پژوهش ، در راستای حرکت برای رسیدن به امنیت غذا و تغذیه (امنیت غذایی) با هدف غایی بهبود کیفیت زندگی جامعه ایرانی.
اهداف:
ت) آموزش وتربیت نیروهای مدبر وکارآمد (لیدر) در کاربرد علم تغذیه و رشته های وابسته در جهت نیل به امنیت غذا و تغذیه در جامعه،
ج- توجیه و جلب حمایت تصمیم گیران و برنامه ریزان سطح کلان برای تامین تغذیه مناسب در جامعه.
د- هماهنگ سازی فعالیت های آموزشی وپژوهشی و تدوین و تنظیم برنامههای آموزشی برای تدریس دروس و مباحث حوزه تغذیه جامعه در رشتهی تغذیه و رشته های مرتبط از طریق:
۱) نظارت بر نحوه ارائه دروس و بررسی و اظهار نظر در مورد متون درسی و محتوای گروه تغذیه جامعه
۲) بررسی و طراحی طرحهای تحقیقی و پیشنهاد به شورای آموزشی-پژوهشی دانشکده
۳) ارزیابی سالانه کار گروه برای طرح در شوراهای آموزشی و پژوهشی
۴) بررسی و اظهار نظر در مورد سرفصلها و تجدید نظر بر عنوان درسها و تعیین محتوای دروس باتوجه به آخرین دستاوردها و پیشرفتهای علمی
۵)تربیت کارشناسان و متخصصان ماهر و توانمند در حوزه علوم تغذیه در مقاطع مختلف تحصیلی
فعالیت های آموزشی و پژوهشی گروه:
– آموزش تغذیه جامعه در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و در گرایشهای مختلف
– تدریس وتهیه طرح درس برای تمام دروس مربوطه درمقاطع مختلف آموزشی
– نظارت وارزشیابی بر نحوه ارائه دروس ،متون ومحتوی آنها براساس برنامه ها و سر فصلهای مصوب .
– تالیف و ترجمه کتاب های علمی و آموزشی در حوزه تغذیه جامعه جهت افزایش دسترسی دانشجویان و دانش پژوهان
– طراحی و اجرای طرحهای تحقیقاتی
– آموزش وراهنمایی دانشجویان درپایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری
– برگزاری کارگاههای آموزشی برای استادان، دانش جویان و دست اندرکاران این حوزه
فعالیت های فرابخشی گروه:
– عضوکمیسیون استانداردسازی غذای کودک (وزارت بهداشت)
– عضوکمیته کشوری تغذیه کودکان در ،معاونت سلامت وزارت بهداشت
– عضوکمیته کشوریIMCI (مراقبتهای ادغام یافته از ناخوشی ها کودکان) (وزارت بهداشت)
– عضوکمیته مشورتی شیرخشک وغذای کودک(وزارت بهداشت)
– عضوکمیته راهبردی “تدوین سند ملی سلامت کودکان و نوجوانان (وزارت بهداشت)
– عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران
– عضوهیئت مدیره انجمن علمی تغذیه کودکان ایران
– عضو هیئت مدیره انجمن علمی تغذیه با شیر مادر
مدیر گروه : آقای دکتر بهرام رشیدخانی
تلفن مستقیم : ۰۲۱۲۲۰۷۷۴۲۴
اعضای هیئت علمی گروه تغذیه جامعه | ||||||
نام و نام خانوادگی | مدرک تحصیلی | رشته تحصیلی | مرتبه علمی | زمینه فعالیت های آموزشی | زمینه فعالیت های پژوهشی | آدرس الکترونیک |
دکتر ناصر کلانتری | پزشک | متخصص کودکان |
دانشیار
|
ارزیابی وضع تغذیه- تغذیه در دوره های زندگی- بیماریهای ناشی از سوء تغذیه و اپیدمیولوژی آن- بهداشت عمومی- اکولوژی غذا و تغذیه- خدمات تغذیه ای در نظام مراقبتهای بهداشتی برنامه ریزی غذا و تغذیه |
–بهبود رشد ، تغذیه و تکامل کودکان –شیر مادر –مدیریت ادغام یافته ناخوشی های اطفال (مانا) –امنیت غذا و تغذیه جامعه |
Nkalantari1334@gmail.com |
دکتر نسرین امیدوار | Ph.D | علوم تغذیه |
استاد
|
ارزیابی وضع تغذیه- اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه تغذیه ای- تغذیه گروههای ویژه برنامه ریزی غذا و تغذیه برنامه ریزی و مدیریت برنامه های تغذیه ای |
–امنیت غذا و تغذیع –طراخی و ارزشیابی مداخلات برای تغییر رفتار و بهبودوضعیت تغذیه –تعیین کننده های اجتماعی وضعیت تغذیه |
Nasrin.omidvar@sbmu.ac.ir |
دکتر بهرام رشیدخانی | MD, Ph.D | اپیدمیولوژی |
دانشیار
|
اپیدمیولوژی بیماریها- آمار حیاتی اپیدمیولوژی تغذیه |
اپیدمیولوژی سرطان در حیطه تغذیه | B_rashidkhani@sbmu.ac.ir |
دکتر آرزو رضازاده | Ph.D | علوم تغذیه | استادیار | |||
دکتر جمال الدین میرزای رزاز | MD, PhD | علوم تغذیه | استادیار | ارزیابی وضع تغذیه، تغذیه در شرایط بحرانی، تغذیه در دوران زندگی، تغذیه در گروههای ویژه، بیماریهای ناشی از سوء تغذیه | تغذیه مولکولی و سلولی | jmrazzaz@sbmu.ac.ir |
دکترحسن عینی زیناب | PhD | جامعه شناسی (جمعیت و سلامت) | استادیار | اکولوژی غذا و تغذیه، روش تحقیق پیشرفته، آمار پیشرفته،کاربرد نرم افزار در تغذیه،جمعیت شناسی، جمعیت محیط و تغذیه،SDH | روش شناسی علوم اجتماعی، پروژه پایان نامه تغذیه، جمعیت شناسی، باروری و مرگ و میر | Hassan.eini@sbmu.ac.ir |
بنفشه مشمولی | کارشناس | علوم تغذیه | کارشناس | |||
مریم شکوهی | MSPH |
علوم بهداشتی در تغذیه |
کارشناس | Kouroosh110@yahoo.com | ||
مرجان نقوی | کارشناس | علوم تغذیه | کارشناس | Marjan_nagavi45@yahoo.com |