معرفی گروه :

گروه علوم و صنایع غذایی مسئول برگزاری برنامه های آموزشی و پژوهشی رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی مواد غذایی در دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حدود ۵۰ سال گذشته بوده و تربیت مدیران، پژوهشگران، صاحبان صنایع و مسئولان فنی در صنایع غذایی و نیز ارگانهای دولتی مربوطه را به عهداه داشته است.دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد از قبل از انقلاب اسلامی و در دوره دکتری نیز از سال ۱۳۸۷ ارائه شده است. این گروه در حال حاضر تنها واحد ارائه کننده مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی در کشور می باشد.

 

چشم انداز :

برنامه ریزی در خصوص جذب هئیت علمی و کمک به طراحی، راه اندازی و تجهیز مجتمع آزمایشگاهی پایلوت پلنت مجموعه و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی گروه منجر به جذابیت بیشتر این گروه آموزشی برای ورود دانشجویان مستعد داخلی و خارجی خواهد بود و به این ترتیب امیدواریم تا ۵ سال آینده در کلیه شاخص ها به بالاترین سطح ممکن در سطح کشور دست یافته و در نهایت به سلامت و تغذیه سالم مردم عزیز کشور مان کمک کرده باشیم .

 

رسالت گروه :

تربیت دانشجویان توانمند وصاحب نظر در امر غذا ، با نگرش کنترل کیفیت وایمنی غذا  و صیانت از سلامت محصول ومصرف کننده در جهت ارتقاء سطح کیفی زندگی و بهداشت جامعه.

 

اهداف:   

الف- آموزشی

در این گروه آموزشی ارائه سرفصل های بروز شده تسهیلات پیشرفته آزمایشگاهی ، فعالیتهای آموزشی ، بازدید از کارخانجات مواد غذایی، دعوت از محققان برتر علمی از نقاط مختلف دنیا ، مدیران صنعتی و نیز انجام فعالیتهای فراتر از سرفصل های آموزشی ، ارائه سمینار و دورهای آموزشی خاص مورد نیاز دانشجویان ، استفاده از امکانات پایلوت تحقیقاتی صنایع غذایی باعث افزایش توان علمی و مدیریتی و فعالیت دانشجویان شده و به این ترتیب زمینه برای حضور موفق فارغ التحصیلان در عرصه کار در صنعت و نیز سازمان‌های دولتی مرتبط فراهم می شود.

بکارگیری اساتید مجرب از گرایش های مختلف رشته علوم و صنایع غذایی و نیز ورود دانشجویان برتر به همراه امکانات مطلوب آزمایشگاهی پایلوت موجب ارتقاء سطح علمی آموزشی و پژوهشیگروه و در نهایت کسب رتبه های برتر و نیز جوایز متعدد در سطح دانشگاه و نیز کشور توسط اساتید و دانشجویان این گروه شده است.

ب-  پژوهشی

مسیر پژوهشی گروه در راستای اهداف دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی عبارتند از :

۱-تولید غذاهای سلامتی بخش

۲-تولید غذا برای بیماران خاص

۳-توسعه روشهای جدید در آنالیز و کنترل کیفیت مواد غذایی

۴-استفاده از تکنولوژی های نوین در کنترل کیفیت مواد غذایی

۵-ارتقاء سلامت و بهداشت مواد غذایی

۶-بهینه سازی فرایندهای تولید و نگهداری مواد غذایی به منظور کاهش ضایعات و تنوع فرآورده ها

هم اکنون تحقیقات در زمینه های مختلف علمی شامل صنایع لبینات ، غلات ، ایمنی مواد غذایی ، میکرو بیولوژی ، شیمی و بیو شیمی مواد غذایی در قالب طرح های پژوهشی با مراکز مختلف توسط اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حال انجام است. گروه علوم و صنایع غذایی در حال حاضر با مراکز مختلف صنعتی و دولتی همانند سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و بسیاری از کارخانجات بخش خصوصی در امور اجرایی و نیز تحقیقاتی همکاری  دارد.

 

مدیر گروه:آقای مهندس مرتضی مشایخ

شماره تماس مستقیم: ۲۲۳۷۶۴۲۶

 

اعضاء هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی

نام ونام خانوادگی    مدرک تحصیلی

مرتبه علمی

 

زمینه پژوهشی

 

زمینه آموزشی پست الکترونیکی
دکتر سیدهدایت حسینی دکتری ایمنی وکنترل موادغذایی استاد

 

ایمنی موادغذایی،میکرب شناسی موادغذایی،سم شناسی موادغذایی

ایمنی موادغذایی(ارشد)

میکرب شناسی موادغذایی(کارشناسی وارشد)

سم شناسی موادغذایی(دکتری)

 

hedayat@sbmu.ac.ir

مهندس مرتضی مشایخ کارشناسی ارشدعلوم ومهندسی صنایع غذایی استادیار

 

صنایع لبنیات وتجزیه موادغذایی

 

تجزیه موادغذایی

آزمایشگاه تجزیه موادغذایی صنایع لبنیات

 

Mory337@gmail.com

 

رامین خاکسار

 

 

دکتری ایمنی وکنترل موادغذایی دانشیار میکروبیولوژی موادغذایی

میکروبیولوژی

میکروبیولوژی پیشرفته

 

raminkhaksar@gmail.ir

دکتر محمدامین محمدی فر دکتری علوم ومهندسی صنایع غذایی گرایش فنی ومهندسی دانشیار

 

رئولوژی موادغذایی وکنترل کیفیت

 

رئولوژی پیشرفته

اصول مهندسی

کنترل کیفی ۱

 

 

mohamdif@ut.ac.ir

دکتر سیدامیرمحمدمرتضویان دکتری علوم ومهندسی صنایع غذایی گرایش تکنولوژی موادغذایی استاد

 

صنعت لبنیات،پروبیوتیکها وموادغذایی فراسودمند

 

شیمی موادغذایی۱و۲

صنایع لبنیات پیشرفته فرمولاسیون

 

mortazvn@sbmu.ac.ir

دکتر عبدالرضا محمدی

 

 

 

 

دکتری آنالیز دستگاهی دانشیار

آنالیزموادغذایی،ایمنی موادغذایی

 

تجزیه دستگاهی(کارشناسی)

تجزیه دستگاهی پیشرفته(ارشد)،روشهای نوین آنالیزموادغذایی(دکتری)

 

 

Ab.mohammadi@sbmu.ac.ir

 

 

 

 

 

دکتر کوشان

نایب زاده

دکتری صنایع غذایی(تکنولوژی تبدیلی) استادیار

روغن وامولسیون،تکنولوژی نگهداری ازموادغذایی

 

 

اصول نگهداری موادغذایی_صنایع روغن(کارشناسی)،تکنولوژیهای پیشرفته صنایع غذایی_تکنولوژی روغن تکمیلی(ارشد)،شیمی عطروطعم(دکتری)

 

knayebz@sbmu.ac.ir

 

 

دکتر سعیده شجاعی علی آبادی

 

 

دکتری علوم وصنایع غذایی گرایش کنترل کیفیت وبهداشت استادیار

 

میکروبیولوژی موادغذایی،بسته بندیهای زیست فعال،صنعت گوشت

 

میکروبیولوژی موادغذایی(کارشناسی)

آزمایشگاه میکروبیولوژی موادغذایی(کارشناسی وارشد)

صنعت گوشت(کارشناسی)

 

 

S_shojaee@sbmu.ac.ir

دکتر لیلا میرمقتدایی دکتری علوم وصنایع غذایی استادیار

 

صنایع غلات،نانو وزیست حسگرها

 

 

 

صنایع غلات،صنایع قنادی ونوشابه،میکروبیولوژی صنعتی

 

 

mirmoghtadaie@sbmu.ac.ir

 

دکتر مهدی فرهودی دکتری علوم ومهندسی صنایع غذایی استادیار

 

بسته بندی موادغذایی،کاربرد فناوری نانودربسته بندی موادغذایی،مدلسازی فرایندهای انتقال جرم دربسته بندیهای پلاستیکی

 

صنایع

بسته بندی(کارشناسی)،اصول طراحی کارخانجات موادغذایی(کارشناسی)،صنایع قند(کارشناسی)،بسته بندی پیشرفته موادغذایی(دکتری)

 

 

 

farhoodi@sbmu.ac.ir

دکتر سیده مرضیه حسینی

 

 

 

 

دکتری علوم وصنایع غذایی کنترل کیفی استادیار

 

کنترل کیفیت،طراحی آزمایش،انکپسولاسیون

 

تئوری وعملی شیمی وتجزیه موادغذایی(کارشناسی)

آزمایشگاههای کنترل کیفی

 

Sm_hosseini@sbmu.ac.ir

 

دکتر سحر جزایری دکتری علوم وصنایع غذایی استادیار

 

ایمنی موادغذایی ومدیریت کنترل کیفی،غلات

 

سیستم های کنترل کیفی وHACCP

اثرفرایند(کارشناسی)

 

 

saharjazaeri@gmail.com

کارشناسان گروه علوم و صنایع غذایی

ردیف نام و نام خانوادگی مدرک تحصیلی رشته تحصیلی زمینه فعالیت های آموزشی و پژوهشی
۱

زهرا شریف زاده اکباتانی

Sharifzadeh_zahra@yahoo.com

کارشناس علوم تغذیه مسئول اجرایی پایلوت پلنت ـ انجام فعالیت‌های پژوهشی ارجاع شده از معاونت پژوهشی
۲

عفت نوائی ملوندی

E_nava2000@yahoo.com

کارشناس علوم و صنایع غذایی همکاری در واحد پایلوت پلنت ـ کارشناس آزمایشگاه‌های شیمی و کنترل کیفی مواد غذایی

 

۳

زهرا اخوان عطار

Zattar1351@yahoo.com

کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه همکاری در واحد پایلوت پلنت ـ کارشناس آزمایشگاه‌های شیمی و کنترل کیفی مواد غذایی
۴ راحله سادات فاضلی فرد کارشناس علوم تغذیه کارشناس آزمایشگاه‌های حیوانات/ کنترل کیفی و شیمی تجزیه مواد غذایی
۵

فرزانه شهراز

m_shahraz@yahoo.com

کارشناس ارشد میکروبیولوژی سرپرست آزمایشگاه ـ کارشناس آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی پیشرفته (ارشد)
۶

منیژه کامران

manijehkamran@yahoo.com

کارشناس علوم آزمایشگاهی کارشناس آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی مواد غذایی و انگل شناسی
۷

اعظم غیاث یگانه

Yeganeh.azam@yahoo.com

کارشناس علوم آزمایشگاهی کارشناس آزمایشگاه‌های میکروبیولوژی عمومی و میکروبیولوژی مواد غذایی
۷

مرجان باژن

marjanbazhan@yahoo.com

کارشناس ارشد علوم تغذیه تعیین کننده‌های رفتار تغذیه‌ای ـ طراحی و اجرای مداخلات تغذیه‌ای برای تغییر رفتار و ارتقای سلامت
۸

ناهید ظرافتی

nzerafati@yahoo.com

کارشناس ارشد علوم تغذیه

امنیت غذا و تغذیه