سه شنبه, ۱۷ تیر , ۱۳۹۹ 17 ذو القعدة 1441 Tuesday, 7 July , 2020 ساعت تعداد کل نوشته ها : 255 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 91 تعداد دیدگاهها : 0×

عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه خبر داد؛ شبیه سازی جمعیتی گزینه های سیاستی مختلف مرتبط با شیوع بیماری کووید ۱۹ در ایران

شناسه : 4265 19 می 2020 - 11:24 234 بازدید ارسال توسط :

عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه اعلام کرد: شبیه سازی پیش بینی روندهای احتمالی و بررسی مداخلات سیاستی در مورد بیماری کووید ۱۹ از ۱۵ اسفندماه در حال اجرا است و طی دو ماه نتایج اولیه جهت استفاده آماده شده است. به گزارش روابط عمومی انستیتو […]

به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکترحسن عینی زیناب با بیان این مطلب گفت: شبیه سازی جمعیتی گزینه های سیاستی مختلف مرتبط با شیوع بیماری کووید ۱۹ در ایران با استفاده از داده های سرشماری ۱۳۹۵ مرکز آمار در حال انجام است.

وی افزود: در شبیه سازی جمعیتی، یک میلیون و ۵۷۰ هزار نفری که داده ها بودند در سطح فردی از روز اول شیوع بیماری کرونا برابر شبیه سازی بنده که اوایل  بهمن فرض شده بود در معرض بیماری قرارگرفت. در این پروژه شروع مواجهه با بیماری در ابتدا از سه شهرستان قم، تهران و رشت بوده است. و مسافرت های بین شهرستانی موجب می شود تا جمعیت سایر شهرستان ها نیز در معرض ابتلا به کووید -۱۹ قرار بگیرند.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه بیان کرد: طول دوره شبیه سازی به مدت ۲۰۰ روز است، به طوری که شیوع بیماری از اول بهمن آغاز می شود و روند آن تا حدود اوایل شهریور بررسی می شود.

دکتر عینی زیناب تصریح کرد: کمیته کشوری اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا در وزارت بهداشت هم کار شبیه سازی بیماری کووید ۱۹ را با روش و داده های مورد استفاده و امکان بررسی های بیشتر در زمینه گزینه های سیاستی انجام داده است.

وی به تست ۸ سناریوی سیاستی مرتبط با شیوع کووید ۱۹ در شبیه سازی جمعیتی اشاره کرد و گفت:  در ابتدا بیان کردیم که ما اگر هیچ مداخله ای انجام ندهیم، چه اتفاقی خواهد افتاد و در صورت عدم حضور مداخلات حدود ۸۹ هزار مرگ را در پایان روز ۲۰۰ ام می توانیم داشته باشیم، ما فقط می خواهیم بدانیم اگر سیاستی را اجرا می کنیم در مقایسه با آن سناریوی بدون مداخله چه اتفاقی خواهد افتاد یعنی کدام سناریوی سیاستی می تواند موجب کاهش بیشتر مرگ و میر شود.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه افزود: در سناریوهای بعدی از روز ۶۰ ام شبیه سازی سیاست هایی برای کنترل شیوع بیماری اجرا می شوند. به عنوان مثال اگر ترددهای بین استانی را قطع کنیم تا چه میزان به کاهش مرگ و میر کمک می کنیم یا چه تعداد از افراد به کرونا مبتلا نمی شوند.مثال دوم این است که اگر دانش آموزان و دانشجویان از روز ۶۰ ام در خانه قرنطینه شوند شاخص های بیماری چگونه خواهند بود؟ اگر افراد بالای ۶۰ سال از روز ۶۰ ام در خانه قرنطینه بشوند؟ اگر فقط افرادی که شاغل هستند اجازه خارج شدن از خانه را داشته باشند و مابقی در خانه قرنطینه شوند شاخص های مرتبط چگونه تغییر می کنند؟

عینی ذیناب افزود: موثرترین سناریو را در شرایطی داریم که اجازه تردد فقط به افراد شاغل داده شود، در این صورت تا بیش از سه چهارم مرگ و میرها کاهش می یابد و افراد کمتری مبتلا به بیماری می شوند، یعنی از ۸۹ هزار مرگ و میر در حالت بدون مداخله به ۱۹ هزار می رسیم.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه در خاتمه اظهار کرد: نتایج شبیه سازی را در اختیار سیاستگذاران قرار دادیم تا بتوانند در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی هایشان استفاده کنند.

• پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.