متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی خبر داد؛ تغذیه سالم در اپیدمی کرونا

دکتر رازقی

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درباره تغذیه در اپیدمی کرونا به موضوع وزن در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: اضافه وزن می تواند در بیماران مبتلا به کرونا تاثیرات منفی بر روی سیر بیماری داشته باشد. بنابراین حتما باید این مورد را جدی بگیریم و در مصرف غذاها دقت داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشورٍ، دکتر سوده رازقی با بیان این مطلب بیان داشت: اگر برای کاهش وزن از اپلیکیشن و شمارش کالری استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید که مقدار انرژی دریافتی روزانه به کمتر 1200 کیلو کالری نرسد و کمتر شدن از این مقدار باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود و مقاومت بدن در برابر ویروس کرونا را کاهش می دهد.

وی در ادامه به کاهش مصرف چربی های دریافتی اشاره کرد و اظهارداشت: سعی کنید بیشتر غذاها را به صورت آب پز، بخارپز و تنوری طبخ شود. چه روغن هایی مانند کره که بر پایه چربی حیوانی باشند و چه بسیاری از روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، ذرت و… اگر بیش از حد مصرف شوند می توانند ایمنی بدن را تضعیف کنند؛ بنابراین چاره کار، کاهش مصرف روغن است و باید روغنی که برای غذا استفاده می شود روغن زیتون و کنجد باشد؛ البته مصرف این دو روغن نیز نباید بیش از نیاز بدن باشد امگا3 به تقویت سیستم ایمنی بدن بخصوص در دوران کرونا کمک می کند.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت:  تا جایی که ممکن است در دوران کرونا هفته ای یکبار ماهی یا میگو مصرف شود زیرا مصرف این مواد غذایی انتخاب خوبی است، انواع ماهی که امگا3 بالایی دارند مانند  شوریده و میگو توصیه می شود.

دکتر رازقی افزود: اگر به هر دلیلی نمی توانیم ماهی مصرف کنیم،  از مکمل امگا3 به صورت یک روز در میان در دوران کرونا استفاده کنیم. چرا که مصرف آن کمک می کند تا تعدل بین امگا3 و امگا6 در بدن برقرار باشد.

وی در ادامه به مصرف سبزیجات و میوه جات تاکید کرد و بیان داشت: با حفظ تمام پروتکل های بهداشتی برای شست و شوی میوه ها و سبزیجات، روزانه به اندازه دو تا سه پیش دستی از سبزیجات استفاده شود همچنین سه الی چهار واحد میوه مصرف شود؛ هر واحد میوه معادل یک میوه به اندازه یک کشت دست یا یک چهارم لیوان از آن میوه است. هر چه قدر تنوع میوه و سبزی از لحاظ رنگی بیشتر باشد مواد مغذی بیشتری به بدن می رسد.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه مصرف قند و شیرینی را در دوران کرونا کاهش دهیم، اظهار داشت:  تا جایی که ممکن است نوشیدنی های شیرین همچون انواع نوشابه ها، آب میوه های صنعتی، قند وشیرینی، انواع بیسکویت و کیک ها کمتر مصرف شود. مصرف قند و شیرینی جات می تواند باعث کاهش توان سیستم ایمنی بدن شود.

وی در ادامه گفت:  ویتامین ها و مواد معدنی که برای مواجهه با وبروس کرونا بیشتر بر روی آن ها تاکید شده است شامل ویتامین D، ویتامین C، منیزیم و روی است.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی همچنین درباره مصرف ویتامین D تصریح کرد: اگر سطح مصرف ویتامین D را نمی دانیم، مصرف روزی 2 هزار واحد از این ویتامین توصیه می شود.

 

فهرست