در اجلاسیه خوراک و فرآورده های کشاورزی که روز سه شنبه 13آذر در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، تدوین استاندارد اصول و راهنمای سیستم های ملی کنترل مواد غذایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر حسینی رییس انستیتو ضمن عرض خیر مقدم گفت:تدوین استاندارد و راهنمای ملی سیستم کنترل موادغذایی واجرای درست آن نقش مهمی در ارتقاء سلامت غذا وتغذیه جامعه دارد. غلامرضا امینی، مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال، هدف از تدوین این استاندارد را حمایت بیش از پیش از سلامت مصرف کنندگان و حصول اطمینان از تجارت مواد غذایی دانست و گفت: این استاندارد راهنمای کاربردی برای کمک بر نهادهای دولتی و مراجع ذیصلاح آنها در طراحی، ایجاد، اجرا، ارزیابی و بهبود سیستم ملی کنترل مواد غذایی است.
وی افزود: این استاندارد راهنمایی برای مراجع کنترلی در مواد غذایی تولید داخل، فرآوری، بسته بندی، انبارش، حمل و نقل و تجارت مواد غذایی است.
امینی در ادامه اظهار داشت: با توجه به آنکه حجم زیادی از مواد غذایی تولید کشور به بازارهای جهانی صادر می شود، طراحی مناسب برای سیستم های کنترل مواد غذایی برای حضور پایدار و توسعه صادرات غیرنفتی ضروری است.
وی تاکید کرد: این استاندارد برای سازمانها، نهادها و بنگاههایی که بطور مستقیم در زنجیره مواد غذایی فعالیت دارند و همچنین تامین کنندگان ماشین آلات و تجهیزات مواد پاکیزه سازی، به سازی، بسته بندی و سایر مواردی که با مواد غذایی در تماس است نیز کاربرد دارد.
در این اجلاسیه که به دبیری هنگامه یوسف زاده، معاون دفتر نظارت براجراي استاندارد صنايع غذايي، آرايشي، بهداشتي و حلال برگزار شد، زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود و تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وحید مفید، مدیرکل امور غذایی، بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت از محیط زیست، کانون انجمن صنایع غذایی ایران، بخش خصوصی و کارشناسان سازمان ملی استاندارد ایران حضور داشتند.