عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به وجود مقدار بسیار زیاد آنتیاکسیدان در چغندر، آن را ماده غذایی مفیدی برای بهبود بسیاری از عوارض ناشی از دیابت عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم تغذیه، دکتر سمیرا ربیعی عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه اظهار کرد: علی رغم بالاتر بودن میزان قند موجود در چغندر نسبت به سایر سبزیجات، این ماده غذایی باعث افزایش ناگهانی قند خون نمی شود.
به گفته وی میزان قند موجود در چغندر در مقایسه با سایر سبزیجات بالاتر است اما به دلیل این که اندیس و بار گلیسمی آن بالا نیست، پس از خوردن، قند آن به آرامی وارد جریان خون فرد شده و باعث افزایش ناگهانی قند خون نمیشود، البته به شرط آن که هنگام پخت از افزودن شکر به چغندر خودداری شود.
دکتر سمیرا ربیعی با اشاره به مزایای مصرف این ماده غذایی خاطرنشان کرد: چغندر دارای محتوای بالای آنتیاکسیدان است که با توجه به این محتوای بالای آنتی اکسیدانی به بهبود بسیاری از عوارض ناشی از دیابت نظیرآسیبهای بینایی، عصبی و قلبی عروقی در اقراد مبتلا به این بیماری کمک میکند.
این عضو هیئت علمی گروه تغذیه با توجه به اگزالات و پتاسیم بالای موجود در چغندر تاکید کرد: به دلیل بالا بودن میزان اگزالات و پتاسیم در چغندر به بیماران دیابتی که مبتلا به سنگ کلیه و نارساییهای کلیوی هستند باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.