طرح تحقیقاتی بررسی اثرات ایزوفلاون های سویا بر پروفایل متابولیک، سطح آنزیم‌های کبدی، میزان فیبروز کبدی ، فاکتورهای التهابی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی

 

دکتر آزیتا حکمت دوست مجری این طرح عنوان کرد: بار بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و عوارض مرتبط با آن قابل توجه است و در سطح جهانی در حال رشد است. شیوع NAFLD به سن، منطقه جغرافیایی، جنسیت بستگی دارد و تخمین زده می شود که 15 تا 30 درصد در جمعیت عمومی باشد. یک مطالعه اخیر گزارش داد که تقریباً 35 درصد از مردم ایران از NAFLD رنج می برند که میزان قابل توجهی است. عوامل متعددی از جمله فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی (BMI)، مصرف رژیم غذایی و سیگار کشیدن می توانند نقش کلیدی در بروز NAFLD داشته باشند. اگرچه سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی مهم‌ترین استراتژی‌ها برای درمان NAFLD هستند و مداخلات دارویی عموماً بی‌اثر است. ایزوفلاون های سویا شبیه به اجزای استروژنی اما غیر استروئیدی موجود در حبوبات هستند. محصولات سویا سرشار از ایزوفلاون‌ها هستند. اثرات مفید مصرف سویا در کاهش پیشرفت NAFLD در مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده شده است. در این مطالعه نشان داده شد که مکمل 100 میلی گرم در روز ایزوفلاون سویا همراه با اصلاح سبک زندگی اثرات مطلوبی در درمان NAFLD دارد. همچنین، سطح سرمی ALT و AST که آنزیم های کبدی هستند، به طور قابل توجهی بهبود یافت، از این رو مصرف سویا و همچنین ایزوفلاون‌های آن برای بهبود وضعیت کبد چرب غیرالکلی توصیه می‌شود.

فهرست