مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: هیچ شواهدی مبتنی بر اینکه مصرف شیر موجب سنگ کلیه می شود، وجود ندارد بلکه مصرف بالای کلسیم به همراه شیر می تواند مشکلات کلیوی و مجاری ادرار را به دنبال داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر پروین میرمیران با بیان این مطلب گفت: در هیچ گایدلاینی در خصوص اینکه مصرف بیش از یک واحد شیر ، مشکلات قلبی و عروقی و یا سنگ کلیه را به دنبال دارد، ذکر نشده است. اما فردی که مستعد سنگ کلیه است، نباید مکمل کلسیم زیادی مصرف کند چرا که می تواند با مشکلات مجاری ادرار و کلیوی مواجهه شود.
وی با بیان اینکه مصرف مکمل کلسیم به همراه شیر توصیه نمی شود، اظهار داشت: مصرف این دو به همراه هم مشکلات گوارشی، چاقی و تنگی نفس به دنبال دارد اما شیر به تنهایی در افرادی که دچار پوکی استخوان و شکستگی ها هستند، کفاف نمی دهد و باید از مکمل کلسیم استفاده شود.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به اینکه شیر پرچرب گرفتگی عروق را به دنبال دارد، بیان داشت: اگر فردی در طول زمان شیر مصرف نکرده است و در سنین بالا طبق دستور پزشک این ماده لبنی را باید مصرف کند، تحمل آشامیدن آن را ندارد و امکان دارد دچار مشکلات قلبی و عروقی شود.
دکتر میرمیران به شیر بدون لاکتوز که در جامعه در حال توزیع است، گفت: این نوع شیر آلرژی زا نیست و معده را اذیت نمی کند که در این صورت می توانیم به همراه مصرف شیر، کلسیم طبیعی که شامل ماست است، مصرف کنیم.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در مصرف پنیر زیاد تاکید نمی کنیم چرا که این ماده لبنی چربی دارد و گاهی برخی پنیرها به دلیل شوری زیاد فرد مصرف کننده را دچار فشارخون می کند و به دنبال آن سنگ کلیه.
دکتر میرمیران در خصوص مصرف شیر در دوران کرونا، بیان داشت: یک یا دو لیوان شیر در روز می تواند به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم که ارتقای تندرستی و سیستمی می دهد، درالگوی غذایی قرار بگیرد و از کرونا محافظت کند.
وی مصرف شیر کم چرب پاستورریزه شده مناسب دوران کرونا دانست.