مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: کیفیت شیر نایلونی با سایر شیرها تفاوتی ندارد و عاری از هرگونه مواد افزودنی است و ارزان بودن آن به دلیل نایلونی بودن بسته شیر است.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر پروین میرمیران با بیان این مطلب گفت: شیرهای نایلونی آبکی نیست و اینکه این شیرها با آب مخلوط شده، شایعه است. اما برخی شیرها را به دلیل پرچرب بودن، طعم دار می کنند، درست است.
وی در ادامه در خصوص شیر سویا و مقایسه آن با شیر لبنی اظهارداشت: شیر سویا از عصاره لوبیای سویا تهیه شده که آن را به شکل شیر درآورده اند و برای برخی آلرژی زا است. اگر کسی بتواند تحمل طعم لوبیای سویا را داشته باشد این ماده غذایی به عنوان یک نوشیدنی با پروتئین بالا و چربی پایین نمی تواند جایگزین شیر لبنی شود.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: شیر با هدف تامین کلسیم برای کودکان و بزرگسالان در راستای استحکام استخوان ها و متابولیسم بدن مصرف می شود.
دکتر میرمیران افزود: طبق دستورالعمل هایی که وجود دارد، کودک باید بعد از دو سالگی شیر کم چرب استفاده کند. البته شیر مادر 4 درصد چربی دارد اما مضر نیست. چرا که ترکیب شیر مادر با شیر حیوانی متفاوت است. بنابراین شیر لبنیاتی پاستوریزه و هموژنیزه کم چرب کارخانه ای با هدف تامین دریافت کلسیم و پروتئین مهم می باشد.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه زمانی که ما از الگوهای سالم غذایی تبعیت کردیم به بهتر شدن وضعیت تغذیه به ویژه تنوع غذایی در گروه غذایی به دلیل تکنولوژی و صنعت غذایی کمک کرده است، گفت: این وضعیت غذایی در کشور روز به روز پیشرفت می کند و موجب دریافت موادمغذی و کاهش سن بلوغ شده است. دکتر میرمیران عامل اصلی تعویق در سن بلوغ را سوء تغذیه دانست و بیان کرد: در گذشته، میانگین سن بلوغ 17 سالگی بود اما در حال حاضر با توجه به بهبود کیفیت غذایی روزانه، سن بلوغ به 11 تا 12 سال رسیده است. وی افزود: با توجه به مستندات علمی فعلی دریافت شیر در ایجاد بلوغ زودرس نقش ندارد و به اندازه واحد مصرفی توصیه شده برای انواع گروه سنی قابل استفاده است.