به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر مرجان عجمی با بیان این مطلب گفت : به طور کلی سوء تغذیه چه قبل از ابتلا به کرونا، چه در دوره بیماری و چه در دوره نقاهت بیماری بسیار اهمیت دارد.
ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد : سوءتغذیه میتواند فاکتور مهمی برای پیشرفت بیماری کرونا در دوران نقاهت و افزایش وخامت بیماری باشد.
وی افزود : در حال حاضر بیماریهای زمینهای همچون دیابت، فشارخون، مشکلات قلبی- عروقی و افرادی که شیمی درمانی میشوند مستعد ابتلا به بیماری کرونا و بستری در بیمارستانها هستند و کمتر این اتفاق میافتد که فرد سالم مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شود.
ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: بیمار مبتلا به کرونا از لحاظ سوء تغذیه در دوران نقاهت ارزیابی و تغییرات وزن، میزان اشتها و میزان مراقبت از بیمار در بیمارستان را درنظر گرفته می شود. البته آزمایش ادرار و ارزیابی های کلینیکی به تشخیص شدت مبتلایان بهبودیافته ای که در دوران نقاهت به سوء تغذیه دچار شدند، کمک می کند و در نهایت فرد از لحاظ رژیم غذایی باید توسط متخصص تغذیه مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین باید ملاحظات تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا که با انواع آلرژی های غذایی مواجه هستند، ارزیابی شود.
عجمی با بیان اینکه میزان درجه سوء تغذیه و سن بیماران بهبود یافته از کرونا را از دیگر ویژگی های موثر در سوء تغذیه این افراد است، بیان کرد : بیماران بهبود یافته از کرونا در دوران نقاهت پروتئین از دست دادهاند که در این راستا متخصصان تغذیه میتوانند با رژیم مناسب، کمبود غذایی بدن این افراد را جبران کند.
مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور توجه به ویتامین A برای بهبودیافتگان مبتلا به کرونا در دوران نقاهت اشاره کرد و گفت: این ویتامین نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونتهای تنفسی دارد. چراکه ویتامین A در موادغذایی نیز وجود دارد که متخصصان تغذیه افراد را برای دریافت منابع غذایی که حاوی املاح مورد نیاز بدن است، تشویق میکنند و میگویند برخی از این ویتامینها را مصرف کنید.
وی تصریح کرد : بیمار بهبودیافتهای که به دلیل کرونا دچار سوء تغذیه شده است، باید ملاحظات خاصی جهت استفاده از مکملها در نظر بگیرد چراکه بیمارانی که به این بیماری مبتلا شدهاند، بیاشتها میشوند و نمیتوانند مواد غذایی را به میزان کافی دریافت کنند بنابراین دریافت مکملها برای این افراد توصیه میشود تا کمبودها در یک بازه زمانی کوتاه تری جبران شود و در دوران نقاهت این کمبودها بازگردد.
مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور منبع تامین ویتامین A را در شیر، پنیر و سبزیجات برای بیماران مبتلا به کرونا که دوران نقاهت خود را می گذرانند، دانست و افزود: تخم مرغ و آواکادو به سوءتغذیه بیماران کرونایی کمک میکند چراکه سرشار از ویتامین6 B است.
عجمی با اشاره به لزوم تامین ویتامین C بدن جهت تقویت سیستم ایمنی بهبودیافتگان کرونایی در دوران نقاهت گفت: این ویتامین کوتاه شدن دوران نقاهت کمک میکند. این مکمل غذایی در مرکبات وجود دارد و مصرف روزانه آن توصیه میشود.
وی به مصرف ویتامین D در دوران نقاهت بهبودیافتگان مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: این ویتامین در تخم مرغ یافت میشود و به تقویت تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
مسئول ترجمان دانش همگانی تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور مصرف روی را از دیگر املاحی دانست که در سلولهای سیستم ایمنی میتواند نقش داشته باشد که در گوشت و ماهی یافت می شود توصیه کرد که در رژیم غذایی بهبودیافتگان قرار بگیرد.
عجمی گفت: اگر به طور معمول در دریافت رژیم غذایی روزانه تنوع و تعادل را برقرار و همه گروهای غذایی را دریافت کنیم، دچار سوء تغذیه نمی شویم.
وی افزود: بهبود یافتگان مبتلا به کرونا که دچار سوء تغذیه هستند، باید تحت نظر متخصص تغذیه قرار بگیرند که با توجه به میزان اشتهای خود، املاح مورد نیاز بدن را دریافت کنند تا کمبود غذایی بدنشان جبران شود.