به گزارش روابط عمومی، دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه نان غذای اصلی سفره بخش بزرگی از جمعیت جهان و ایران است، اظهار کرد: سرانه روزانه مصرف نان در کشور ما ۳۲۰ گرم است که در واقع تامین کننده 40 تا 50 درصد انرژی دریافتی، ۴۰ درصد پروتیین مورد نیاز و 80 درصد آهن دریافتی روزانه بدن افراد است.
دکتر زالی توجه به سلامت و کیفیت این ماده غذایی ارزشمند(نان) را بسیار مهم برشمرد و افزود: درصورت تامین سبوس کافی در آرد و تهیه نان کامل و سالم، کیفیت نان افزایش یافته و میزان دورریز آن نیز کاهش خواهد یافت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مطالعات انجام شده گفت: درحال حاضر 30 درصد نان در کشور تبدیل به ضایعات می شود که معادل دو میلیون تن است.
رییس نخستین همایش آرد و نان کامل افزود: در این راستا و با هدف ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه، اولین همایش ملی آرد کامل، نان سالم با حمایت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی برگزار میشود.
به گفته وی همایش مذکور با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی استان، اتحادیههای نان و آرد، مرکز پژوهشهای غلات و با حضور سیاستگذاران و اندیشمندان حوزه سلامت، کشاورزی، غذا و تغذیه و آرد و نان کشور برگزار میشود.
دکتر زالی از جمله محورهای مورد بحث در همایش مذکور به سیاستهای دولت درچرخه تولید نان، چالشها و راهبردهای تولید نان کامل، اقتصاد نان و فرهنگ سازی تولید و مصرف نان کامل اشاره کرد.
به گفته وی در بخش جنبی این همایش، کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نامه تهیه نان سالم و کامل برای نانوایان استان و همچنین پنل تخصصی با حضور سیاستگذاران و متخصصان حوزه نان و آرد و غذا و تغذیه کشور برگزار میشود.