نخستین کارگاه مهارت‌ آموزی طرح “نشان عالی تغذیه سالم”

نقش حیاتی اصناف در افزایش سواد تغذیه ای دست اندرکاران صنعت قنادی کشور؛

با تولید محصولات سلامت محور و نهایتاارتقاء سلامت جامعه

در راستای همکاری دو جانبه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  با اتاق اصناف ایران و به همت دفتر سیاست‌گذاری و تدوین راهبردهای سلامت اصناف غذایی ایران، نخستین کارگاه مهارت‌ آموزی طرح « نشان عالی تغذیه سالم » با حضور اعضای اتحادیه قنادان  روز دوشنبه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۴ در سالن بو علی‌سینا انستیتو برگزار شد.

در ابتدای این رویداد رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به نقش بنیادین تغییر در جهان امروز ، بر ضرورت همسویی بخش پژوهش با نیازهای واقعی جامعه و بخش‌های اجرایی تأکید کرد.

  • اصناف می توانند با انتخاب مواد اولیه، الگوی مصرف را سمت و سو دهند و موجب افزایش یا کاهش بیماری شوند.

دکتر ناصر کلانتری، با بیان اینکه واحدهای صنفی حوزه غذایی، خوراکی و آشامیدنی اهمیت و نقشی دوگانه در «ایمنی غذایی» و «امنیت غذایی» خانوارها دارند، اظهار کرد: تعدد، تنوع و گستردگی واحدهای صنفی نسبت به صنایع بزرگ، جایگاه صنف را در تأمین سلامت تغذیه مردم برجسته کرده است. ازاین‌رو رسالت بخش پژوهشی کمک به تولید محصولات سلامت‌ محور و در عین حال بازارپسند است، تا هم به بهبود، بقا و توسعه این کسب‌وکارها و هم به ارتقای سلامت جامعه یاری رساند.

در ادامه مراسم علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان تهران در این مراسم ضمن قدردانی از برگزاری این رویداد و حضور فعالانه اعضای اتحادیه، تأکید کرد : پویایی و ماندگاری صنف در دنیای متحول امروزی، بدون نوآوری و استفاده از دستاوردهای علمی، امکان‌پذیر نیست. این همکاری میان بخش علمی و صنفی؛ زمینه‌ساز تحول و رشد پایدار، در کسب‌وکارهای قنادی خواهد بود.

این کارگاه با هدف، ارتقای دانش تخصصی، توسعه مهارت‌های اجرایی در دو بخش علمی-کاربردی و مهارتی برگزار شد و اساتید حوزه‌های مختلف با ارائه آموزش‌های تخصصی، به ارتقای دانش و مهارت‌های کاربردی شرکت‌کنندگان پرداختند. از جمله موضوعات مطرح‌شده در این رویداد می‌توان به محورهای زیر اشاره کرد:

  • بررسی آلاینده‌ها و راهکارهای رفع اثرات میکروبی مواد غذایی
  • رشد و توسعه هوشمند کسب‌وکارهای خرد در دوران رکود
  • رنگ‌های شیمیایی و اسانس‌ها در صنعت غذا
  • حساب و کتاب هوشمند ؛ شناسایی اشتباهات پرهزینه و راهکارهای رفع آن برای بهبود و نگهداشت کسب و کارهای کوچک
  • از طعم تا تندرستی ؛ نقش مواد اولیه سالم در تولید محصولات سلامت‌محور

در انتهای مراسم، پرسش و پاسخ میان متخصصان تغذیه و واحدهای صنفی برگزار شد و شرکت‌کنندگان از آزمایشگاه‌های تخصصی و پایلوت پخت نان کامل در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران بازدید کردند.

 

 

فهرست