نشست دکتر آقاجانی رییس دانشگاه با مسئولین واعضاء هیئت علمی دانشکده وانستیتو

دکتر محمد آقاجانی شنبه، سیزدهم بهمن‌ماه دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو و دانشکده بازدید کرد. در این بازدید دکتر آقاجانی ضمن دیدار با مدیر گروه‌های دانشکده و انستیتو اظهار کرد: انستیتو باید بازوی علمی نهادهای اجرایی در حوزه غذا و تغذیه باشد. وی گفت: انستیتو به عنوان نهاد مشورتی مجلس و دولت با تعیین خط مشی وبرنامه استراتژیک تغذیه می تواند تغذیه آحاد جامعه را بهبود بخشد. دکتر آقاجانی گفت: انستیتو یکی از نقاط برجسته دانشگاه است و به خاطر ظرفیت‌ها و مأموریت‌های علمی، پتانسیل قرار گرفتن در قله رفیع علمی کشور را دارد. وی با اشاره به جایگاه علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، یادآور شد: انستیتو در کنار سازمان غذا و دارو باید بتواند برای حوزه اجرایی و همچنین مهارت‌های غذا  بیش از ۶۰ دانشگاه و دانشکده پزشکی کشور تلاش کند و این رسالتی عظیم است. وی بیان کرد: برای ترسیم نقشه راه در انستیتو ملی تحقیقات تغذیه، در گام نخست باید یک آسیب شناسی جد درباره موانع اجرایی مأموریتها انجام شود و در گام بعدی یک برنامه عملیاتی مؤثر برای رشد سزیع و ایجاد جهش عملکرد علمی و پژوهشی مرکز صورت پذیرد.دکتر آقاجانی با تاکید برد: انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به‌طور مداوم باید در رسانه‌ها حاضر باشد و مسئله سلامت غذایی باید تبدیل به یک مطالبه عمومی ‌شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه محتوای منعکس‌شده در رسانه‌ها باید در راستای سلامت مردم باشد، ترویج فرهنگ صحیح تغذیه به‌وسیله رسانه‌ها را برای سلامت جامعه ضروری دانست.

دکترهدایت حسینی رئیس دانشکده و انستیتو ضمن بیان گزارشی از مراحل اجرای طرح های ملی گفت: اانستیتو در سال ۱۳۴۰ با هدف تعیین خط‌مشی کلی تغذیه کشور بر پایه بررسی‌ها و تحقیقات تأسیس شد و در طول سال‌های فعالیت خود دستاوردهای شاخصی در حوزه تغذیه داشته است. دکتر حسینی همچنین گفت:در سال 1395چشم انداز 5ساله انستیتو تصحیح و آماده شد. وی در ادامه گفت: در مرکز رشد این انستیتو ۳۸ شرکت مشغول فعالیت هستند و از این طریق خروجی هایی برای صنعت داریم

دکتر امیر محسن ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در جریان این بازدید اظهار کرد: سهم انستیتو و دانشکده از اثرگذاری در دانش تغذیه باید بیشتر شود و ظرفیت‌های علمی موجود باید مورد استفاده قرار گیرد.

 دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه هم در این بازدید اظهار کرد: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه از محققان و فعالان پژوهشی دانشکده تغذیه در موضوع انجام طرح مؤثر تحقیقاتی حمایت می کند؛ البته شاخص این فعالیتها تنها ارائه مقالات علمی نیست و ثبت پتنت ها، ارائه راهکارها و همکاری مؤثر دانشی با حوزه صنعت از جمله این موارد است.

در این دیدار که با مدیران و ااعضاء هیئت علمی گروه تحقیقات سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی غذایی، گروه تحقیقات تغذیه،گروه علوم وصنایع غذایی انستیتو، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده ، گروه تغذیه سلولی و مولکولی دانشکده ، گروه تغذیه بالینی و رژیم‌درمانی دانشکده  صورت گرفت، مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی مزبور به مسائل مهمی از جمله  لزوم ارائه راه‌حل‌های سیاستی، کاهش پایه ناامنی، ارتقای ایمنی و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، استفاده از تخصص‌های مختلف در گروه ها، بررسی کالاهای آسیب‌رسان، به‌کارگیری دانش‌آموختگان در صنایع و شرکت‌های تولید مواد غذایی، حمایت از پایان‌نامه‌ها در سطح کارشناسی ارشد، ارتقای برنامه‌های آموزشی، حضور دانشجویان در بیمارستان‌ها، تدوین پرسشنامه‌ها بر اساس آی تی و توجه به ارزشیابی اعضای هیئت‌علمی و تعیین سنجه ویژه برای ارتقا هیئت‌علمی را مطرح کردند.   

 

فهرست