نقش گیلاس در پیشگیری از بیماری ها

گيلاس ميوه اي تابستاني است كه با داشتن حدود 80 درصد آب نقش مهمي در برطرف كردن تشنگي ايفا مي كند، همچنين اين ميوه منبع خوبي از پتاسيم مي باشد.

از مواد مغذي ديگر گيلاس مي توان به برخي ويتامينهاي گروه B (B1، B2، نياسين، بيوتين)، پيش ساز ويتامين A، ويتامين C و مواد معدني مثل كلسيم و فسفر اشاره كرد.

نتايج تحقيقات نشان داده است كه گيلاس با داشتن پتاسيم بالا و سديم پايين نقش مهمي در حفظ تعادل آب بدن و همچنين تنظيم فشار خون دارد.

از نكات قابل توجه در مورد گيلاس مي توان گفت كه قسمت عمده قند موجود در گيلاس از نوع سوربيتول (قند الكلي) است كه جذب آن نياز به انسولين ندارد و از اين جهت گنجاندن گيلاس در برنامه غذايي روزانه افراد ديابتي توصيه مي گردد.

گيلاس منبع غني از رنگدانه هاي گياهي با خاصيت آنتي اكسيداني است و مطالعات نشان داده مي تواند نقش مهمي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان و كاهش بيماري هاي التهابي از طريق پاكسازي مواد زيانبخش (راديكال هاي آزاد) داشته باشد.

همچنين تحقيقات بر روي موش هاي داراي عدم تحمل گلوكز نشان داده است كه يكي از رنگدانه هاي موجود در گيلاس (آنتوسيانين) اثر قابل توجهي در بهبود تحمل گلوكز دارد.

 

مینا کاویانی

سرپرست واحد آموزش همگانی

انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور

 

فهرست