نمک دریا حاوی گچ، آهک و فلزات سنگینی از جمله سرب، جیوه و آرسنیک است. میزان ناخالصیهای آن بالا بوده و فاقد عنصر ید است. استفاده از نمک دریا حتی برای خیساندن برنج توصیه نمیشود. تا کنون مجوزی از وزارت بهداشت برای تولید و بستهبندی این نمک صادر نشده است. با توجه به مصرف کم منابع غذایی ید و محدود بودن میزان ید در این منابع، استفاده از نمک یددار تصفیه شده، اصلی ترین راه تأمین ید بدن است. لازم به ذکر است که افراط در مصرف هرگونه نمک، اعم از یددار یا غیر یددار، منجر به افزایش فشار خون میشود.
کلمات کلیدی: نمک دریا، نمک یددار، گواتر، فشار خون
Reference:
https://www.borna.news/fa/tiny/news-1085248
تهیه کننده: دکتر سمیرا ربیعی