هشدار درباره رژیم‌هایی که می‌تواند چاق‌ترتان کند

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به اینکه رژیم‌های غذایی روزه‌داری متناوب علی رغم کارایی بالا در برخی افراد اثر عکس دارد، گفت: برخی به این دلیل که ساعاتی از روز را گرسنه می‌شوند و یا با محدودیت کالری مواجه‌اند در بازه زمانی آزاد بی رویه غذا می‌خورند و کالری بیشتری دریافت می‌کنند و چاق‌تر از قبل می‌شوند.

دکتر احسان حجازی در گفت‌و گو با خبرنگار درباره رژیم‌های روزه‌داری متناوب توضیحاتی داد و اظهار کرد: چاقی و اضافه وزن آورده زندگی مدرن است، موضوعی که افراد را ترغیب به استفاده از راهکارهای سریع برای کاهش وزن می‌کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از روش‌هایی مورد توجه جوامع مدرن و افراد با مشغله‌ زیاد است، رژیم‌های روزه‌داری متناوب یا فستینگ است افزود: این رژیم‌ها اصولا برای افرادی است که حوصله و صبوری کنترل دریافت و شمارش کالری را ندارند.

دکتر حجازی گفت: رژیم روزه‌داری متناوب شش روش دارد که ساده‌ترین حالت آن 12 ساعت روزه‌داری است که ساعاتی از آن را در خواب می‌گذرانیم در این روش فرد 12 ساعت از شبانه‌روز را چیزی نمی‌خورد به طورمثال از هشت صبح تا هشت شب صرف غذا آزاد و باقی ساعات ممنوعیت غذا خوردن وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه به یکی دیگر از انواع رژیم‌های غذایی فستینگ روزه‌داری اشاره کرد و ادامه داد: رژیم 16 به هشت یکی دیگر از رژیم‌های فستینگ است، در این روش فردی‌که از این رژیم پیروی می‌کند هشت ساعت غذا می‌خورد و در 16 ساعت باقی‌مانده روزه‌دار است.

دکتر حجازی گفت: ساعات منع غذا خوردن در رژیم روزه‌داری متناوب مختلف است، این تقسیم بندی با شرایط جسمی و میزان اضافه وزن افراد تفاوت دارد.

وی ادامه داد: از دیگر مدل‌های  رژیم فستینگ می‌توان به رژیم‌های هفتگی اشاره کرد از جمله اینکه در برخی رژیم‌ها محدودیت برای دو روز در هفته است به این شکل که به طور مثال دو روز در هفته محدودیت دریافت کالری وجود دارد و مابقی روزها کالری به میزان دلخواه  و متعادل دریافت می‌شود، نکته اینجاست که این دو روز نباید پشت سر هم باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه رژیم‌های روزه‌داری متناوب عوارض و درعین حال سودمندی‌هایی هم دارد، گفت: از مزایای این رژیم‌ها ایجاد تغییراتی در ترکیبات بدن است، به عبارتی این رژیم‌ها باعث کاهش حجم دور کمر و چربی شود.

کاهش کلسترون یکی دیگر از فواید رژیم‌های روزه‌داری متناوب است که دکتر شجاعی به آن اشاره کرد و گفت: تنظیم سطح قند خون ناشتا و کاهش مقاومت به انسولین و تنظیم ریتم خواب شبانه‌روزی از دیگر مزیت‌های رژیم‌های مذکور است.

وی به کاهش التهاب به عنوان یکی دیگر از سودمندی‌های رژیم‌های فستیینگ اشاره کرد و گفت: کاهش التهاب می‌تواند باعث کاهش بیماری‌های مزمنی مثل سرطان، دیابت و سایر بیماری‌ها شود.