رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور از مردم خواست با توجه به شیوع بیماری کرونا قبل از مصرف مکمل ها و مولتی ویتامین ها با مشاورین و متخصصان علوم تغذیه مشورت کنند.
به گزارش روابط عمومی انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دکتر میرزای رزاز با بیان مطلب فوق افزود: مصرف بیش از حد مکمل ها باعث عارضه اشباع بیش از حد ویتامین ها می شود و که خود کبد چرب به همراه سردرد و تهوع را به دنبال دارد.
وی به مردم توصیه کرد قبل از استفاده از هر مکملی با مشاوران و متخصصان علوم تغذیه مشورت کنند.
دکتر میرازی رزاز با اشاره به اینکه ویتامین ها و مکمل ها در طبقه بندی داروهای بدون نسخه قرار می گیرند و این داروها بدون نسخه در همه جا دنیا رایج است و می توانند در تمام داروخانه ها به راحتی در اختیار مردم گیرند گفت: اگر ما برای سلامتی خودمان ارزش قایل هستیم حتماً باید از متخصصین علوم تغذیه در این زمینه مشاوره بگیریم و دانش آنها را برای ارتقاء سطح سلامت در زندگی خودمان بکار ببریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ما شاهد بیماری کرونا در کشور هستیم و ضرورت دارد مراقب سالمندان که در معرض ویروس کرونا هستند باشیم تصریح کرد: سالمندان در واقع یکی از گروههای هستند که آسیب پذیریشان در ارتباط با این بیماری نسبت سایر گروهها بیشتر است و لذا بهترین و اصلی ترین کار پیشگیری است که آنها مبتلا به این ویروس نشود و توصیه موکد ما این است که این عزیزان و کسانیکه بیماری زمینه ای دارند حتماً رعایت کنند و در خانه بمانند البته ناگفته نماند این قشر نیازمند تغذیه سالمتری هستند و این توصیه ها ما برای گروههای خاصی است و این نگرانی وجود دارد که همه مردم بخواهند از این توصیه هاکه برای گروههای خاص تجویز کنیم تبعیت کنند.
این متخصص علوم تغذیه در ارتباط با سایر اقشار جامعه مورد نیاز دریافت مکمل ها گفت: خانم های باردار بخشی دیگر از افراد جامعه هستند که به لحاظ تغذیه ای در دوران بارداری مشاوران تغذیه یک برنامه غذایی خاص برای مادران باردار در نظر می گیرند و یک تعداد ویتامین ها و مکمل ها به صورت معمول برای آنها تجویز می شود.
وی با اشاره به بحث های که در جامعه مطرح شده و اعلام می کنند مصرف زنجبیل و لیمو باعث درمان ویروس کرونا می شود گفت: ما باور داریم که هیچ منبع و ماخذ که اشاره کند که لیمو ترش و زنجبیل راهکار درمان ویروس کرونا است نداریم ، بنابراین مردم واقعاً باید هوشیار باشند این ترکیب غذایی به همراه نکات بهداشتی که به مردم آموزش داده می شود سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد این به آن معنی نیست که ما زنجبیل بخوریم و نکات بهداشتی را رعایت نکنیم سیستم ما در مقابل بیماری ها مقام باشد.
دکتر میرزای رزاز در خصوص فعالیت های علمی انستیتو درخصوص بیماری کرونا گفت: ما به عنوان انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و انجمن تغذیه به عنوان رسالت و جایگاه سازمانی خود در این شرایط اقدام به تشکیل 3 کارگروه کرده ایم 1- کارگروه پیشگیری از ویروس کرونا 2- کارگروه تهیه بسته های حمایتی تغذیه ای راهنمای جامع حمایتی تغذیه ای در بیماران بستری خصوصاً در بیماران بستری در تخت های ویژه ICU و 3- یک دستورالعمل برای شرایطی که بیمار بعد از کرونا دوران بازتوانی خود را طی می کند.
وی تصریح کرد: این سه کارگروه با بهره گیری از دانش اکثر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور تهیه شد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور پایگاه همکار سازمانی جهانی بهداشت در منطقه emro است که ما این دستورالعمل ها را یک به یک داریم ترجمه می کنیم و این دستورالعمل را برای بیمارانی که مخصوصاً در تختهای ویژه هستند به زبان انگلیسی ترجمه شد چون طی بررسی های که ما به عمل آوردیم. این برای اولین بار است که در ایران این دستور العمل است و نوشته شده این بسته دستورالعمل جامع حمایتی تغذیه ای آن را به نماینده WHO در ایران داده ایم و بعد از آن به مصر فرستادیم چون نماینده جامع حمایتی تغذیه ای در مصر مستقر است. و بعد به ژنو رفت و ما در ادامه این رسالت سازمانی خودمان را انجام می دهیم .
همچنین دکتر رزاز اشاره کرد: با توجه به نیاز روزافزون مردم به تکمیل اطلاعات غذایی و نیز استفاده از مکمل ها، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در حال حاضر در تکاپوی راه اندازی یک اپیکیشن برای ارتباط سیستم، مردم با مشاوران و متخصصین تغذیه در سطح کشور می باشد که اخبار تکمیلی آن طی روزهای آینده اعلام می شود.