همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی کشور با سازمان جهانی بهداشت ومعاونت بهداشت وزارت متبوع در موردبرنامه غنی سازی نان با ویتامین با حضور مشاور بین المللی غنی سازی

 

      نشست بررسی برنامه غنی سازی نان با ویتامین D در انستیتو باحضور همکاران معاونت بهداشت وزارت بهداشت و دکتر کوئنتین جانسون روز چهارشنبه بیست و پنجم بهمن ماه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی برگزار شد.در این نشست که به منظور تبادل نظر با محققان انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و برنامه ریزی پایلوت غنی سازی آرد با ویتامینD، برگزارشد، دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو بیان کرد: کمبود ویتامین D از مشکلات شایع در سراسر گیتی است و ایران نیز از این امر مستثنی نیست. داده های برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه (Food and Nutrition Surveillance) که از سال ۱۳۹۲ به همت محققان انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی در کشور آغاز شده است، حاکی از این است که بیش از ۷۰ درصد کودکان و بزرگسالان ایران مبتلا به درجات مختلفی از کمبود ویتامین D هستند. به این علت و درجهت تحقق اهداف توسعه پایدار، وزارت بهداشت در قالب برنامه های مشترک با سازمان جهانی بهداشت، برنامه غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D را در اولویت قرار داده است. سپس دکتر نیستانی مدیر گروه تحقیقات تغذیه و مدیر برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه انستیتو نیز گزارشی از تجربیات موفق این مجموعه در مقابله با کمبود این ویتامین و از جمله غنی سازی آرد با ویتامین D ارائه داد. دکتر جانسون نیز پس از تجلیل از فعالیتهای علمی انستیتو در حوزه ویتامین D و غنی سازی مواد غذایی، به استفاده از غنی سازی اجباری و اختیاری مواد غذایی بخصوص آرد گندم و روغن به عنوان راهکار بهینه مقابله با کمبود گسترده ویتامین D تاکید کرد دکتر کوئنتین جانسون با بیش از 40 سال سابقه در حوزه تکنولوژی مواد غذایی بویژه در زمینه غلات به عنوان مشاور بیش از 85 کشور در پیاده سازی برنامه های غنی سازی مواد غذایی عمل کرده است. ایشان هفته گذشته با دعوت صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به مدت یک هفته در ایران حضور داشتند. در پایان نیز برنامه بازدید از آزمایشگاه ها انستیتو جهت بررسی توان آزمایشگاهی برنامه مذکور انجام شد.

 

فهرست