معرفی
گروه تحقيقات صنايع غذايي در بخش تكنولوژي مواد غذايي، شيمي مواد غذايي و ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي مواد غذايي فعاليت مينمايد. آزمایشگاه های گروه تحقیقات صنایع غذایی متشکل از سه آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه بیوتکنولوژی مواد غذایی و آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی میباشد.
چشم انداز
تحقيق و توسعه روشهاي مناسب توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي براي دستیابی به خودكفايي در صنايع غذايي و ارتقاء كيفيت محصولات توليدي و ايمني مواد غذايي
رسالت
تعریف و ارائه راهکارهای مناسب جهت بررسي و انتخاب روش هاي لازم و مناسب براي توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي.
اهداف
– ارائه روشهای مناسب جهت بهینه سازی تکنولوژی تولید، تبدیل، نگهداری و بستهبندی مواد غذایی
– بررسی و شناسایی مواد اولیه مناسب برای فعالیتهای مختلف غذایی
– ارزشیابی مواد خام، پخته و فرایند شده متداول در کشور و وارداتی از کشورهای مختلف
– بررسی آلودگیهای میکروبی و شیمیایی مواد غذایی
– بررسی روشهای مناسب غنی کردن مواد غذایی با توجه به کمبودهای تغذیهای مناطق مختلف کشور
– بررسی روشهای کم کردن و جلوگیری از ضایعات مواد غذایی
– بررسی امکانات دسترسی به منابع جدید غذایی
– انجام امور تحقیق و توسعه برای واحدهای صنایع غذایی
– بررسی کاربرد منابع بیولوژیک در صنایع غذایی
فعالیت ها
- برنامه ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای در بیماریهای غیر واگیر
- تولید و فرمولاسیون فرآورده های جدید غذایی
- کنترل کيفيت و ايمني مواد غذايي
- تعيين نوع و ميزان آلاينده هاي شيميايي و ميکروبي مواد غذايي
- استخراج ترکيبات زیست فعال از منابع غذايي
- توليد فرآورده هاي غذایی بيولوژیک
- بررسي و تهيه جداول ترکيبات مواد غذايي
- ايجاد بانک اطلاعاتي علوم و صنايع غذايي کشور
- مشارکت فعال در تدوین استانداردهای مواد غذایی
- بررسی علمی و کارشناسی نوآوری ها، اختراعات و تهیه گزارش علمی برای سازمان های مربوطه
- مشاوره و همکاری با سازمان های مختلف در حوزه مواد غذایی از جمله سازمان غذاو دارو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان ملی استاندارد ایران و غیره.
- برگزاري و شركت در كارگاههاي علمي
- برگزاري و همكاري در اجراي كنگره های مرتبط
- ایجاد مجله Applied Food Biotechnology (http://journals.sbmu.ac.ir/afb)، ایندکس شده در Web of Science (ISI)، WHO Eastern Mediterranean Region (IMEMR)، ISI (Emerging Sources Citation Index)، و scopus
دکتر سارا سهرابوندی
استاد، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
مدیر گروه
sohrabv@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Sara_Sohrabvandi
دکتر کیانوش خسروی دارانی
استاد، دکتری تخصصی مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی
k.khosravi@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Kianoush_Khosravidarani
دکتر محمدرضا کوشکی
دانشیار، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
mr_koushki@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Mohammadreza_Koushki
دکتر زهرا هادیان
دانشیار، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
z_hadian@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Zahra_Hadian
دکتر مهرداد محمدی
دانشیار، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
mohammadi@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Mehrdad_Mohammadi
دکتر خدیجه خوش طینت
استادیار، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
kh.khoshtinat@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Khadijeh_Khoshtinat
دکتر روح الله فردوسی
استادیار، دکترای حرفه ای دامپزشکی، بهداشت عمومی
rferdosi@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Roholla_Ferdousi
دکتر سعیده اسمعیلی
استادیار، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
saeideh.esmaeili@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Saeideh_Esmaeili
دکتر نسیم خورشیدیان
استادیار، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی
nkhorshidian@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Nasim_Khorshidian2
دکتر مریم بیاناتی
استادیار، دکترای تخصصی شیمی دارویی
mbayanati@sbmu.ac.ir
https://isid.research.ac.ir/Maryam_Bayanati
دکتر الهام خان نیری
استادیار، دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی
e.khanniri@sbmu.ac.ir
دکتر المیرا دانایی
سرپرست آزمایشگاه شیمی مواد غذایی
فریبا قدرت
مسئول دفتر گروه
بازنشستگان
مهندس میترا قاضی زاده
مربی، کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی