یک متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: مصرف کم سبزیجات و میوه ها موجب شده تا املاح معدنی به بدن افراد نرسد و دریافت میزان موادمغذی که به رشد کودکان و نوجوانان کمک می کند، کمتر باشد.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر احسان حجازی با بیان این اینکه متاسفانه طی دهه اخیر نحوه تغذیه در جوامع بشری تغییر کرده و ایران در دوره ای قرار گرفته که تغذیه ناسالم غرب شایع است، گفت: تغییراتی که به دلیل پیشرفت صنعت موادغذایی و غذاهای فرآیند شده بیشتر استفاده می شود، از جمله غذاهایی مانند نوشابه، نوشیدنی های گازدار و فست فودها که حاوی انرژی بالا و میزان قند و اسید های چرب اشباع فراوان هستند اما میزان ویتامین و املاح ضروری ناکافی دارند. مصرف بیش از حد این موادغذایی می تواند موجب اضافه وزن و چاقی شود.
وی چاقی را از عوامل بروز بیماری های دیابت، سرطان، قلب و عروق و فشار خون دانست که متاسفانه میزان شیوع بیماریهای مزمن را نسبت به گذشته افزایش داده است.
عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بیان داشت: درصد زیادی ازکودکان در کشور دچار اضافه وزن هستند که متاسفانه این چاقی در کودکی و نوجوانی با چاقی در بزرگسالی ارتباط دارد.
دکتر حجازی گفت: مصرف سبزیجات به همراه غذا به افزایش احساس سیری و تناسب اندام کمک می کند. اما مصرف این موادغذایی نسبت به گذشته کمتر شده است.
عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مصرف کم سبزیجات و میوه ها موجب شده تا ویتامین و املاح معدنی ضروری کافی به بدن افراد نرسد و دریافت میزان مواد مغذی که به رشد کودکان و نوجوانان کمک می کند، کمتر باشد. ویتامین ها و املاح در میوه ها و سبزیجات به وفور یافت می شوند که میزان مصرف آن در کشور بخصوص در بین کودکان و نوجوانان کم است.