آشتی با صنعت؛ نیروی محرکه حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه هیئت رییسه دانشگاه که روز دوشنبه مورخ 9 مرداد ماه 1402 در دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، بر ضرورت توسعه بیش از پیش ارتباط با صنعت در این مرکز تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی در حاشیه جلسه هیئت رییسه دانشگاه که روز دوشنبه مورخ 9 مرداد در دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، از تلاش‌های تیم دانشکده و انستیتو در بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی و بین المللی برای پیشبرد اهداف دانشگاه، علی‌رغم مسائل موجود تقدیر کرد و گفت: تردید ندارم با همت بلند رییس و اعضای هیئت علمی این مرکز، برنامه‌های راهبردی در مسیر تعالی دانشگاه محقق خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سایر دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌توانند از مدل دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در برخی زمینه‌ها استفاده کنند، ادامه داد:  یکی از این مدل‌ها که در این دانشکده نیز باید بیش از پیش توسعه یابد، ارتباط با صنعت است. آشتی با صنعت دانشگاه را در مسیر حرکت به داشگاه نسل سوم یاری می‌کند. این خلا در تمام دانشگاه‌های کشور وجود دارد که این مرکز یکی از پیشتاران ارتباط با صنعت است و برای این موضوع دانشگاه آمادگی هرگونه همکاری و میزبانی را دارد.

رییس دانشگاه تصریح کرد: یکی دیگر از راهبردهای استراژیک اولویت بخش ما فناوری است، آشنایی دانشجویان با فرهنگ و دانش فناوری یکی از اقدامات مهم و موثری است که باید توسعه یابد. انستیتو تحقیقات تغدیه‌ای و صنایع غذایی کشور به بال پرواز فناوری در حوزه تغدیه و صنایع غذایی اوج می‌دهد.

..
دکتر زالی با بیان اینکه این مرکز ظرفیت چشمگیری برای فعالیت در عرصه بین‌المللی دارد، اظهار کرد: معرفی ساختار این مرکز به سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و کشاورزی فائو، قدم بزرگی درر استای بین المللی سازی دانشگاه است. به طور کلی حوزه غذا و صنایع غذایی در منطقه موضوع جذابی است و از همین امر باید در راستای ایجاد زمینه‌های مشترک فعالیت متناسب با نقشه آکادمیک تغذیه و صنایع غذایی کشور و منطقه استفاده کرد.
دکتر زالی با تاکید بر لزوم جبران فراز و فرودهای دانشکده در طی سالیان گذشته و تعریف رشته‌های نوین در مقاطع مختلف، افزود: دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در بسیاری زمینه‌ها از جمله تعریف استانداردهای دوپینگ در رشته های ورزشی، صادرات مواد غذایی، راه اندازی نمایشگاه صنایع غذایی فودکس، پیاده سازی الگوی تغذیه سالم با آغاز طرح در یک محله و یک روستای کم برخوردار به عنوان پایلوت و توجه به ترجمان دانش به منظور ارتقای جایگاه مرکز در رتبه بندی ملی و بین المللی بیش از پیش تمرکز کند.
..
..
..
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در حفظ سلامت بیماران، عنوان کرد: تغذیه و رژیم غذایی در بسیاری از بیماران، به عنوان مثال بیماران سکته مغزی بسیار اهمیت دارد، از همین رو حضور مشاوران تغذیه در مراکز درمانی می‌تواند نقش موثری ایفا کند. دکتر زالی در پایان مطالعه بیشتر بر روی تداخلات دارو و غذا، رژیم درمانی و عادات غذایی  و برگزاری رویدادهای دانشجویی و فرهنگی را در این مرکز ضروری دانست.

پیشتازی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای در حوزه ارتباط با صنعت

دکتر سید امیرمرتضویان رییس انستیتو و دانشکده تغذیه و صنایع  غذایی کشور ضمن معرفی انستیتو و دانشکده، کسب عنوان مرکز پژوهشی برتر با  ۸ طرح اثرگذار مورد تایید وزارت بهداشت  و دریافت جایزه دانشکده برتر در بیست و سومین جشنواره ابوریحان را از جمله افتخارات پژوهشی  این مرکز دانست نیز  ۵ طرح ۱ درصد از سوی وزارت بهداشت به این مرکز اختصاص یافت. نیز از رونمایی چند طرح ملی در آینده نزدیک خبر داد.

وی با اشاره به رشد قابل توجه تولید مقالات علمی انستیتو و دانشکده نسبت به سال گذشته، از افزایش ضریب اثربخشی یکی از  مجلات انستیتو به 1.4 خبر داد.

..
همچنین در ادامه عنوان کرد: علاوه بر عضویت انستیتو در شوراهایی مانند شورای عتف وزارت علوم، شوراهای متعدد وزارت بهداشت، و سازمان ملی استاندارد، دارای تفاهم نامه های متعدد با پژوهشکده غدد دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی،  پژوهشکده گوارش  دانشگاه، مرکز تحقیقات سرطان، دانشکده طب ایرانی دانشگاه در حوزه فناوری و دفتر سلامت محیط است.
رییس  انستیتو عنوان کرد: جلسات مکرری در راستای توسعه ارتباط با صنعت و راه اندازی مدل کسب و کار رویالتی برگزار شده است.
دکتر مرتضویان با اشاره به تولید انواع ساندویچ کلاب‌های سالم به عنوان اولین همکاری  در تولید صنعتی مشترک میان رشته های تغذیه و صنایع غذایی، تصریح کرد: تولید میان وعده های سالم برای کودکان، ورزشکاران و زنان باردار و شیرده و مکمل‌های پروبیوتیک ویژه بیماران MS، پارکینسون و آلزایمر با همکاری مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی و انجمن علمی پروبیوتیک از جمله فرآورده های غذایی سلامت محور توسط انستیتو به شمار می آید. نیز برگزاری کارگاه های فناوری ویژه دانشجویان از دیگر اقدامات مرکز در حوزه فناوری است و رویداد ملی فناوری سلامت در فرآوری مواد غذایی پاییز سال جاری  توسط انستیتو برگزار خواهد شد.
..
وی در خصوص فعالیت های بین المللی مرکز ، به راه اندازی سایت انگلیسی و تولید محتوای انگلیسی به منظور جذب دانشجو، برگزاری جلسات با unicef، سازمان جهانی بهداشت و unesco اشاره کرد در این راستا  برنامه استانداردسازی و ترویج غذاهای بومی ایران و تدوین اطلس غذاهای بومی ایران از سوی یونسکو به عنوان ماموریت به انستیتو واگذار شده است.
به گفته وی، جلساتی نیز با سازمان صدا و سیما به منظور ساخت برنامه آموزش همگانی تغذیه و غذای سالم برگزار شده است که به زودی  اجرا خواهد شد.
افزودن رشته‌های جدید در مقطع کارشناسی ارشد و تاسیس آزمایشگاه تحصیلات تکمیلی میکروب شناسی و تخمیر مواد غذایی از دیگر اقدامات آموزشی و برگزاری رویدادهای دانشجویی و فرهنگی  از اقدامات فرهنگی دانشکده تغذیه بود که دکتر مرتضویان به آن اشاره کرد.
..
..
رییس انستیتو از بازسازی و توسعه خدمت رسانی  کلینیک تغذیه به منظور ارایه مشاوره تغذیه و رژیم درمانی  به  عموم مردم و خانواده دانشگاه  و به زودی در سایر سازمان ها نیز خبر داد و گفت: در حال راه اندازی کلینیک مجازی انستیتو تغذیه کشور با همکاری دانشگاه هوشمند نیز هستیم.

وی در پایان ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص بهسازی و نوسازی فضای فیزیکی و تجهیزاتی مرکز، به سایر برنامه‌های آموزشی، فناورانه، فرهنگی و توسعه منابع این مرکز در آینده اشاره کرد.

..
فهرست