کتاب “مبانی تغذیه” توسط دکتر آرزو حقیقیان رودسری عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و دکتر علی طریقت اسفنجانی و دکتر مریم زارع تالیف و منتشر شده است.
معرفی کتاب
تغذیه نه فقط نياز اساسي حيات، بلكه عامل لذت و تضمين كنندهي سلامت جسمی، رواني و اجتماعي است. كليد تغذيهی مناسب جسم و روان، تأمين نيازهاي غذايي بدن متناسب با شرايط فردی، لذت از صرف غذا و ايجاد حس شادابي و سلامتی است. متخصصان رشتههاي پزشكي و پيراپزشكي به ويژه كارشناسان تغذيه، براي شناسايي افراد درمعرض خطرتغذيهاي، پيشگيري، درمان و انجام مداخلات تغذيهاي، لازم است با مواد غذايي، اثرات مواد مغذي و غذا بر بدن، واكنش بدن نسبت به آنها، نقش مادهی مغذي در بدن، اثرات كمبود و مسموميت مواد مغذي آشنا باشند. مواد مغذی شامل درشتمغذيها (كربوهيدرات، پروتئين و ليپيد) و ريزمغذيها (ويتامينها و مواد معدني)، نقش مهمي در سلامتي بدن ايفا ميكنند، به طوريكه كمبود و یا مصرف بيش ازحد ممکن است باعث سوءتغذيه شود و اثرات جبران ناپذيري بر سلامت انسان بگذارد. بنابراین، فارغالتحصيلان رشتههاي پزشكي و پيراپزشكي كه متوليان سلامت عمومي جامعه هستند، بايد با اصول تغذيهی اساسي كه شامل دريافت انرژي و اثرات درشت مغذیها و ريزمغذيها بر بدن است، آشنايي كامل داشته باشند. با توجه به نياز ضروري به کتابی در زمينهی تغذيهی اساسي بر اساس سرفصل وزارت بهداشت و براي استفادهی دانشجويان و فارغالتحصيلان رشتهی علوم تغذيه و ساير رشتههاي مرتبط با تغذيه، مؤلفان مجموعهی حاضر بر آن شدند كه این فقدان را درحدتوان پاسخ گویند. اگرچه ممکن است تألیف و تدوين كتب علمي هر رشته، كمترين چالش رفع نياز بشر برای ارتقای دانش و كاربست آن در بهبود سلامت آحاد جامعه باشد.
در تدوین مجموعهی حاضر، تلاش گردیده بر اساس آخرين منابع مطرح در حوزهی علم تغذيه و متناسب با توسعهی علوم جديد در گسترهی مواد مغذي و نقش آنها در سلامت بدن، كمبود و مسموميت ناشي از مواد غذايي، مطالب جديدي گنجانده شود. و كلام آخر، بدون شک هيچ دستنوشتهي بشري خالي از نقص و اشكال نيست، لذا امید به دریافت نقد سازنده و نیز رهنمود شما صاحبنظر عزيز داریم تا بتوانیم چاپهاي بعدي اين كتاب را هرچه بهتر و بینقصتر منتشر نماییم.
مؤلفان / ۱۴۰۱
مراكز پخش تهران:
خیابان انقلاب، مقابل دانشگاه تهران ، فخر رازی، نیک پور ساختمان 14
66491480-021